Sponsors bezoeken de Annelies Ilena

Op dinsdag 16 januari was het een dag vol spanning en maritieme ontdekkingen voor de leden van Business Club Quick Boys. Circa 80 sponsors vertrokken om 16.00 uur vanaf de Sportlaan met twee luxe bussen naar de haven van IJmuiden voor een exclusieve ervaring aan boord van de Annelies Ilena, het grootste vissersschip ter wereld en eigendom van hoofdsponsor Parlevliet & Van der Plas.

Eenmaal aangekomen in IJmuiden werden de leden van de Businessclub hartelijk ontvangen op de imposante Annelies Ilena. De sponsors werd opgedeeld in kleinere groepjes voor een gedetailleerde en informatieve rondleiding over het schip.

De gastvrije gidsen – operationeel personeel van de Annelies Ilena – namen de bezoekers mee langs de drie indrukwekkende ‘fabrieken ‘aan boord van de Annelies Ilena. De visverwerkingsfabriek gaf een inkijkje in het complexe proces van het verwerken van de vangst, ook werd de nieuw opgezette Surimi-lijn aangedaan die de productie van deze delicatesse verzorgt. Een bijzonder interessant aspect was de gloednieuwe meelfabriek, die alle koppen en graten van de verwerkte vissen elders op het schip omzette in hoogwaardig vismeel en visolie. Deze duurzame aanpak onderstreepte de toewijding van Parlevliet & Van der Plas aan circulaire en milieuvriendelijke praktijken.

Het gezelschap werd verder uitgebreid geïnformeerd over het reilen en zeilen in en rond het schip. Zo is het schip in 2000 gebouwd, heeft het een lengte van 145 meter en de breedte is 24 meter. Het schip zal – wanneer het eind januari weer uitvaart – een bemanning van 90 koppen herbergen.

Na de boeiende rondleiding werden de leden uitgenodigd op de brug van het schip, waar een heerlijk buffet op hen wachtte. Het buffet, met een selectie van Nasi, Bami en Saté, werd enthousiast ontvangen en bood ook een informele sfeer voor de sponsors om met elkaar te netwerken en hun indrukken van de tour te bespreken.

Na afloop werden kapitein Matthias Stam, zijn bemanning en Annelies en Brigitta hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en maakte de groep zich op om naar het volgende hoogtepunt te vertrekken.

Rond 18.30 uur vertrok het gezelschap met twee bussen naar Alkmaar voor de bekerwedstrijd tussen AZ en Quick Boys. De afloop van deze wedstrijd is bekend het trotse gevoel overheerst uiteindelijk. De sportieve afsluiting van de dag voegde in ieder geval een extra dimensie toe aan het algehele programma. Met name het bezoek aan de Annelies Ilena werd door alle meegereisde sponsors als geweldig ervaren en is reden te meer om meer van dit soort bezoeken namens de Business Club Quick Boys te organiseren.

Heb jij als mede-sponsor van Quick Boys of als potentieel sponsor een interessant idee voor een bedrijfsbezoek aan jouw of een aan Quick Boys gelieerde organisatie, neem dan contact op met één van de bestuursleden van de Businessclub Quick Boys.

Bekijk hieronder het fotoalbum van fotograaf Dirk van Egmond (Treffend Beeld) van dit dag-evenement.
Mocht onderstaande presentatie niet goed tonen, klik dan hier.