Oppepper bij Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys – Quick Boys 2 – 3
Quick Boys behaalde een belangrijke overwinning bij Rijnsburgse Boys. Na direct vanaf de start van de wedstrijd onder zware druk te hebben gestaan wisten de blauwwitten zich in de loop van de eerste helft  aan die druk te onttrekken en zelfs op voorsprong te komen. In de extra tijd van de eerste helft werd die voorsprong nog verder vergroot. Kort na rust scoorde de Rijnsburgse Boys de aansluittreffer. Beide teams scoorden wisten nog een keer te scoren.

Quick Boys zag als enige ploeg in de Hoofdklasse A in de vorige competitieronde de wedstrijd doorgaan.  In een wedstrijd die maar snel vergeten moest worden werden in ieder geval drie punten tegen hekkensluiter DOTO behaald. In ieder geval  werd een maand periode afgesloten waarin in competitieverband  geen punten werden behaald en er ook nog de uitschakeling voor het KNVB-toernooi was.

Hoewel er bij Rijnsburgse Boys weinig personele wisselingen plaatsvonden heeft het team nog niet de draai van het vorig seizoen gevonden toen met speels gemak heel veel wedstrijden in winst omgezet konden worden.  In deze derby moesten beide teams er in ieder geval staan, hun ambities in aanmerking nemen kon men zich geen puntverlies permitteren.

Rijnsburgse Boys startte met een overrompelingstactiek. Direct na de aftrap werd al de weg naar het doel van de tegenstander gezocht en Peter Freke leek al in de eerste minuut het doel van de tegenstander te vinden, zijn doelpoging ging maar net voorlangs.  De druk op Quick Boys bleef aanhouden, de blauwwitten hadden de handen vol aan de Rijnsburgse furie die het de tegenstanders zo moeilijk maakte.  Marciano Kastoredjo had het zwaar tegen Richal Leitoe en Joost Kuhlmann die regelmatig van positie wisselden op de flank. In de loop van de wedstrijd zou Kastoredjo zich herstellen.

Onder de aanhoudende druk moest Quick Boys zich beperken tot het wegpompen van de bal, waarna de tegenstander zich weer kon gaan bezighouden met het opzetten van de zoveelste aanval. Rijnsburgse Boys was heer en meester in het veld, maar vergat in het eenrichtingsverkeer richting doel van de tegenstander de goals te maken. Danny van de Vijver was dicht bij de opening van de score na een voorzet vanaf de rechterflank van Richal Leitoe. Van de Vijver mikte de bal op de paal, weer ontsnapte Quick Boys.

Pas na achttien minuten spelen waagde Quick Boys de eerste doelpoging. Eindelijk hadden de blauwwitten inspiratie opgedaan en kroop men uit de schulp. Gaandeweg ontwikkelde zich een open wedstrijd. De eerst zo duidelijk aanwezige dominantie van Rijnsburgse Boys verdween langzaam maar zeker.  Quick Boys was er achter gekomen dat door vroeg storen van de tegenstander de aanvalsdrift van de tegenstander kon worden ontregeld.

Ruim halverwege de eerste helft was Maarten Bak dicht bij de openingstreffer. Na een aanval, opgezet door Niels van Duijn was Bak via Chima Onyeike in balbezit gekomen. De doelpoging van Bak werd geblokt zodat de goal uitbleef. Toch zou het openingsdoelpunt niet lang meer op zich laten wachten. Een paar minuten later plaatste Marciano Kastoredjo een vrije schop diagonaal over het veld in de voeten van kilometervreter Niels van Duijn. Van Duijn plaatste de bal op het hoofd van Chima Onyeike die zich bij de tweede paal had geposteerd. Doelman Tim Orlowski die tot dusverre weinig te doen had gehad mocht de bal uit het net vissen.

Toch leek Rijnsburgse Boys de schade nog voor de rust te herstellen. Een paar minuten voor de rust leek  Danny van der Vijverdicht bij de gelijkmaker na weifelend optreden van doelman Martijn de Zwart.  Van de Vijver kwam alsnog in balbezit uit een voorzet van Resham Sardar vanaf de rechterflank. Quick Boys ontsnapte weer, de doelpaal voorkwam de gelijkmaker.

Ver in de extra tijd van de eerste helft wist Quick Boys de score naar 0- 2 op te hogen. Een door Sander van der Horst vanaf de eigen helft geplaatst schot kon op rechts worden aangenomen door Derek van der Plas. Een overtreding van Danny van der Vijver voorkwam voorlopig erger. De vrije schop werd de doelmond ingepompt waar de Rijnsburgse defensie de bal maar niet kwijt kon en alsnog in de voeten van Derek van der Plas speelde die  onhoudbaar voor doelman Orlowski op doel mocht uithalen.

Bij Quick Boys bleef aanvoerder Robert-Jan Ravensbergen in de kleedkamer achter. Hij was te aangeslagen na een onbestrafte actie van Danny van der Vijver. Twee blessurebehandelingen ten spijt kon Ravensbergen de wedstrijd niet verder vervolgen. De oplossing werd gevonden door Eric Homan te brengen,Homan werd als aanvaller geposteerd terwijl Hendrik van Beelen meer teruggetrokken  zou gaan spelen.

Al snel werd Quick Boys geconfronteerd met een domper toen Rijnsburgse Boys al in de derde minuut de aansluittreffer wist te scoren.  Martijn Gootjes mocht uit een positie met een buitenspelluchtje  in het strafschopgebied een actie maken waardoor  Danny van der Vijver in balbezit kon komen en de bal het doel in kon werken. De aansluittreffer inspireerde Rijnsburgse Boys dat direct druk zette om ook snel de gelijkmaker te kunnen produceren.

Doordat Rijnsburgse Boys zoveel druk naar voren zette ontstond er voor Quick Boys ruimte voor het plaatsen van de counter.  Zo wist Eric Homan Dennis Groot slim te passeren en zich daardoor een doorgang naar het doel van tegenstander kon forceren. Homan plaatste de bal naast  het doel.  Toch wist Quick Boys de voorsprong verder te vergroten. Via een aanval uit het boekje over de linkerflank wist Marciano Kastoredjo de bal in de voeten van Chima Onyeike te plaatsen die de bal eenvoudig het doel in kon tikken.

Nog had Rijnsburgse Boys zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd, men bleef onverminderd druk zetten op de defensie van de tegenstander die maar niet wilde wijken. Nadat collega Niek Oosterlee Resham Sardar had gewisseld voor pinch-hitter André van Egmond plaatste Jasper de Muijnck met nog een kwartier te spelen plaatste zijn tweede wissel in de wedstrijd. Sander van der Horst, die terug kon zien op een prima wedstrijd, werd naar de kant gehaald voor routinier Michael van der Kruis die in deze wedstrijd geen basisplek had gekregen. Amper in het veld maakte Van der Kruis een slippertje  waardoor doelman De Zwart de actie van de zojuist  ingevallen Van Egmond moest corrigeren, een correctie die geen genade kreeg in de ogen van arbiter Fikkkert en bestraft werd met een penalty die onberispelijk door Peter Freke in de touwen werd gewerkt.  Kort daarna leek Rijnsburgse Boys zelfs de gelijkmaker te hebben gescoord. Op aangeven van de assistent scheidsrechter werd de goal van Danny van der Vijver wegens buitenspel afgekeurd.

Tot het einde van de wedstrijd deed Rijnsburgse Boys er alles aan om hoe dan ook tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen. De ploeg had teveel energie gebruikt. De scherpte was ervan af, echt gevaarlijk kon men niet meer worden, bovendien moest men ook nog eens rekening houden met de counters van Quick Boys. Beide teams wisten het net niet meer te vinden waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 – 3 overwinning voor Quick Boys.

Quick Boys heeft een belangrijke overwinning behaald tegen de Boys uit Rijnsburg. Om een tegenstander van een dergelijk kaliber te verslaan was een collectief nodig wat voor elkaar wilde strijden om hoe dan ook de winst te kunnen bereiken. Waar in competitie verband een dergelijke instelling tot dusverre in dit seizoen slechts zelden is vertoond was die instelling de gehele wedstrijd overduidelijk aanwezig.  Wil dit seizoen alsnog succesvol afgesloten kunnen worden zal een dergelijke instelling in iedere wedstrijd te zien moeten zijn, dan hoeft men niet meer voor welke tegenstander dan ook onder te doen.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Van Duijn, Onclin, Huisman, Kastoredjo, Van der Plas, Van der Horst (Van der Kruis), Ravensbergen © (Homan), Onyeike, Van Beelen, Bak.