Quick Boys haakt aan bij koploper Noordwijk

vv Noordwijk – Quick Boys 2 – 3
Een doelpunt van invaller Derek van der Plas in de extra tijd hielp Quick Boys aan de winst. In de eerste helft hadden de Noordwijkers het laten liggen door te nonchalant met de kansen om te gaan.

De belangen waren groot, verlies voor Quick Boys zou inhouden dat de afstand tot koploper vv Noordwijk wel erg groot zou worden. Toch was het van het spel in de eerste helft van de blauwwitten niet af te zien dat men voor de volle winst ging. Daarvoor schoot men tekort ten opzichte van vv Noordwijk dat soeverein heerste tegen Quick Boys dat maar achter de feiten bleef aanlopen.

Al na 5 minuten ontsnapte Quick Boys aan een achterstand toen Mohammed Faouzi voorlangs schoot uit een voorzet van Jeffrey Koemans. Een paar minuten later was het wel prijs voor de thuisploeg toen Stefano Consalves door de verdediging sneed en de bal aflegde op de vrijstaande Faouzi die doelman De Zwart kansloos liet.

vv Noordwijk bleef druk zetten op de krakende blauwwitte defensie. Men wist geen oplossingen te bedenken hoe aan die druk te kunnen ontsnappen. Na ruim 10 minuten forceerde vv Noordwijk weer een uitgelezen kans weer uit een combinatie tussen Faouzi en Koemans, deze maal mikte Faouzi de bal in het zijnet. Een paar minuten later ontsnapte Quick Boys weer toen Faouzi de bal op de paal mikte.

Pas halverwege de eerste helft forceerde Quick Boys het eerste kansje toen Hendrik van Beelen werd bereikt uit een vrije schop, zijn kopbal werd gekeerd door doelman Van Kasteren. Tot dusverre had Quick Boys op aanvallend gebied te weinig laten zien om de tegenstander te kunnen verontrusten. De blauwwitten bleven in de problemen te komen als vv Noordwijk weer eens aanzette, telkens kwam men een stapje tekort ten opzichte van de thuisploeg.

Tot de rust zou vv Noordwijk kansen blijven creëren maar men wist het net niet meer te vinden. Dat lukte Quick Boys 5 minuten voor de rust wel. Maarten Bak plaatste een vrije schop, na een slimme overtreding op Michael van der Heijden, op het hoofd van Patrick Duarte die onhoudbaar de bal in de kruising kopte. Tegen de verhouding in was Quick Boys op een cruciale fase van de wedstrijd op gelijke voet met de tegenstander gekomen.

Na de rust tapten de blauwwitten uit een ander vaatje, men had de schroom van zich afgeworpen en ging de strijd voor de winst aan met de thuisploeg. Jaap van der Plas, hij liet te weinig zien, werd naar de kant gehaald voor Derek van der Plas.

Na een kwartier kwam Quick Boys op voorsprong door een benutte strafschop van Maarten Bak na een handsbal van Sven de Ridder die hierbij ook nog eens zijn tweede gele kaart van de wedstrijd incasseerde en mocht gaan douchen.

Met die voorsprong op zak en tegen 10 tegenstanders zou Quick Boys de wedstrijd naar de eigen hand moeten zetten. Dat bleek niet het geval. Ondanks de man minder bleef vv Noordwijk, op jacht naar de gelijkmaker, druk zetten op de tegenstander. Meerdere malen moest doelman De Zwart aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. Quick Boys had zich weer in de verdrukking laten manoeuvreren en moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te kunnen behouden. 

Met nog een kwartier op de klok haalde Dustin Huisman zijn tegenstander binnen de beruchte lijn naar de grond. Strafschop oordeelde arbiter Bax. In de consternatie zou Huisman een tegenstander een tik hebben uitgedeeld. Op aangeven van zijn assistent kreeg Huisman hiervoor weer een gele kaart waardoor ook hij vroegtijdig mocht inrukken. Bram Meurs benutte de strafschop waardoor de stand weer gelijk was getrokken.

Quick Boys zette nog aan voor een slotoffensief maar kende weinig geluk in de afwerking van de kansen. Toen beide teams zich al bij een remise leken te hebben neergelegd maakte Jaap van Duijn in de extra tijd op rechts een actie en passte de bal in de doelmond op Michael van der Heijden. Diens doelpoging werd nog gekeerd door doelman Van Kasteren, die moest toezien hoe de rebound in de voeten kwam van invaller Derek van der Plas die onhoudbaar uithaalde en zijn team de volle winst bezorgde.

Geef een antwoord