Quick Boys afgeschminkt door ODIN’59

ODIN’59 – Quick Boys 4 – 1
Bijna een half jaar geleden leed Quick Boys het laatste verlies in competitieverband. Net nu de blauwwitten, die dit seizoen te weinig partijen in winst wisten om te zetten, na twee winstpartijen in successie de zaak  eindelijk op de rails leken te hebben en er hoop gloorde om de derde periodetitel binnen te halen ging het mis bij Odin’59 waar Quick Boys te weinig kansen wist te creëren en tegen een 4 – 1  nederlaag aanliep.

Odin’59 leek al direct gevaarlijk te worden toen Ogür Kaya vanaf rechts zijn spits in stelling bracht, die doelman De Groot op zijn weg vond. In de loop van de wedstrijd zouden het meeste gevaar van de kant van Odin’59 vanaf de rechterflank komen.

Een paar minuten later leek Tommy Bekooij voor de eerste maal voor Quick Boys gevaarlijk te worden, zijn doelpoging kon doelman Barry van Dijk niet verontrusten.

Na bijna tien minuten te hebben gespeeld moest doelman De Groot aan de bak na een actie van weer Ogür Kaya die tot hoekschop kon worden verwerkt. Uit de tegenaanval die hieruit volgde kon Tommy Bekooij aan werk worden gesteld,  deze had teveel kapbewegingen nodig om eindelijk een doelpoging te wagen die een gemakkelijke prooi bleek voor doelman Van Dijk.  In dezelfde wedstrijdfase had Denzel Meijer Odin’59 op voorsprong moeten zetten toen hij vanaf de rechterflank  werd aangespeeld, deze 100%-kans was niet aan Meijer besteed.

Er ontwikkelde zich een open wedstrijd waarbij de tegenstanders weinig voor elkaar onder leken te doen. Quick Boys drong  aan maar wist offensief geen vuist te maken tegen het hechte, fysiek sterke collectief van Odin’59 dat door vroeg storen geen moment in gevaar kwam en bleef loeren op de gaten die de blauwwitten lieten vallen.

Een paar minuten voor de rust kwam Odin’59 op voorsprong. Buiten het strafschopgebied plaatste Timothy Verwey bij de tweede paal de bal in het doel. Vlak voor rust leek Denzel Meijer de voorsprong verder te verhogen, hij zag zijn doelpoging voorlangs het doel gaan.

Bij aanvang van de tweede helft probeerde Quick Boys de schade te herstellen, maar moest vaststellen dat men tekort offensief tekort bleef schieten tegen deze tegenstander die de wedstrijd controleerde.

Na een kwartier spelen werden de zorgen voor Quick Boys nog groter toen Tim Groenewoud een snel geplaatste aanval onhoudbaar voor Patrick de Groot afrondde en Odin’59 op een 2 – 0 voorsprong kwam.

Om de blauwwitte aanval meer stootkracht te geven werd verdediger Reinhard Breinburg naar de kant gehaald voor spits Jeroen Ketting die door blessureleed geen hele wedstrijd kon spelen. Later zou de ervaren Maarten Bak op links de positie innemen van jonkie Jaco van der Bent.  Halverwege de tweede helft kreeg Quick Boys het aanbod van Odin’59 weer terug te komen in de wedstrijd. Een vrije schop van Geoffrey Galata werd door doelman Van Dijk verkeerd beoordeeld en verdween achter de doellijn. Doelpunt oordeelde arbiter Schaper op advies van zijn assistent.

De hoop voor Quick Boys werd een paar minuten later weer de kop ingedrukt toen Rick Stals op aangeven van Tim Groenewoud de voorsprong verhoogde naar 3 – 1. Een snel geplaatste aanval van Odin’59, waarbij drie aanvallers  vier verdedigers het nakijken gaven en  het gemis van een echte rechtsback zichtbaar werd, werd uiterst effectief afgerond.

In de  loop van de wedstrijd kreeg Derek van der Plas nog een kans de score te verbeteren, zijn doelpoging werd over het doel getikt. Odin’59 had inmiddels de smaak te pakken gekregen en zette constant druk op de blauwwitte verdediging.  Eerst leek Quick Boys nog te ontsnappen aan een nog grotere nederlaag toen Ogür Kaya de bal op de paal mikte, in de extra tijd streek de zojuist ingevallen Remko Hoek nog meer zout in de blauwwitte wond door met een bekeken bal stiftbal doelman De Groot te passeren en de uitslag op 4 – 1 te bepalen.