Lukas Hamann komende zomer naar Quick Boys

Gert Pluimgraaff had vorige week als tafelgast een primeur in petto voor de kijkers van Quick Boys Live. De technisch manager maakte tijdens de talkshow de overeenstemming over de zomerse transfer van Lukas Hamann naar de blauw-witten wereldkundig. De talentvolle aanvaller van Nieuwenhoorn zal met ingang van het seizoen 2024-2025 aansluiten bij de selectie van trainer Thomas Duivenvoorden.

De 20-jarige Hamann, in het verleden ook actief in de jeugdopleidingen van Excelsior Rotterdam en Spijkenisse, maakte twee seizoenen geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Nieuwenhoorn. Als teamgenoot van Delano A Cohen beleefde Hamann afgelopen voetbaljaar zijn definitieve doorbraak bij de club die op een keurige zesde plaats eindigde in de toenmalige Hoofdklasse A.

De huidige assistent-trainer van de blauw-witten toonde zich in Hellevoetsluis een ware ambassadeur van de club die hem zo lief is. ,,Toen Delano nog bij Nieuwenhoorn zat, liet hij mij filmpjes zien over Quick Boys,” reageert de kersverse aanwinst. ,,De mooiste amateurclub van Nederland, volgens hem. Op YouTube ging ik vervolgens op zoek naar meer beeldmateriaal. Toen dacht ik wel: zo, daar zou ik ooit eens voor willen spelen!”

Die kans kreeg Hamann sneller dan verwacht. ,,Delano introduceerde mij op Nieuw Zuid en regelde een stage. Anderhalve maand geleden mocht ik een week meetrainen. Nieuwenhoorn had toen een vrij weekend, terwijl Quick Boys zich voorbereidde op de inhaalwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De start van de eerste training was pittig voor mij. Het niveau lag stukken hoger dan dat ik gewend was. Ik was vooral benieuwd naar waar ik zou staan. Uiteindelijk kon ik goed meekomen. De proefperiode gaf mij wel het vertrouwen dat ik een stap hogerop zou kunnen maken.”

De 1.96 meter lange inwoner van Rockanje omschrijft zichzelf als een veelzijdige aanvaller met scorend vermogen en een goede, individuele actie. ,,Ik verwacht niet meteen basisspeler te worden bij Quick Boys, maar de trainer zal mij een eerlijke kans geven als ik die verdien. Ik ben nog jong en heb geen haast. Van iedere training zal ik leren,” aldus de HBO-student Logistics Management aan de Hogeschool Rotterdam.

Pluimgraaff geeft aan dat de huidige assistent-trainer van de blauw-witten zich hard heeft gemaakt voor de komst van de talentvolle vleugelspeler. ,,Delano kent hem natuurlijk heel goed. Ook hij ziet veel potentie in Lukas. We hebben overwogen om hem eerder aan te trekken, maar hij moet vooral vlieguren gaan maken. Bij Nieuwenhoorn speelt Lukas alles en is hij clubtopscorer met tien doelpunten. Een knappe prestatie gezien zijn jonge leeftijd en het feit dat het team momenteel niet geweldig draait. Onlangs is hij bij ons op proef geweest om kennis te maken met de club en het niveau. Wij hebben een goede indruk van hem gekregen. Een grote belofte voor de toekomst.”

Langs deze weg wordt Lukas Hamann alvast van harte welkom geheten op sportpark Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.