Quick Boys geeft niet thuis op Nieuw Zuid

Vorige week werd in Amsterdam een lange reeks zonder nederlagen al onderbroken. Toch bleef het gevoel goed, met het oog op de periodetitel. Het spel was uitstekend en er werden veel kansen gecreërd. De thuiswedstrijd tegen De Treffers leverde cijfermatig hetzelfde resultaat op, maar deze keer was dat niet de enige reden tot chagrijn.

Een totaal onherkenbaar Quick Boys liep tegen een 0-2 nederlaag aan. Het was een duel waarin weinig passes naar het goede kleurtje gingen en verkeerde keuzes meer uitzondering dan regel waren. Beide tegenstanders waren bepaald niet in goede doen, alleen ging de ploeg uit Groesbeek veel efficiënter om met de mogelijkheden.

Er was wel iets bijzonders aan het spel van Quick Boys deze middag. Ondanks dat veel spelers flink onder het normale niveau bleven, konden er toch nog liefst zo’n zes à zeven doelrijpe kansen worden genoteerd. Voor het grootste deel daarvan moesten de fans wel wat geduld hebben. In de eerste helft was het alleen El Kachati die namens de blauw-witten de buitenkant van de paal raakte, in vrije positie. De Treffers stelde daar wat dreigende momenten in de beginfase tegenover.

Kort na rust knalde Runderkamp op de paal, na goed voorbereidend werk van El Kachati. Bij de rebound stond invaller Junte er nóg beter voor. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot hard op de keeper. Even later greep Van der Helm goed in bij een counter, waarna Quick Boys weer wist uit te breken. El Kachati leek de bal te kunnen binnenschieten, maar met een uiterste inspanning kon een verdediger de bal net nog voor zijn voeten wegtikken.

Na een klein uur spelen, kwam er een cruciaal moment in de wedstrijd. Door een veel te korte terugspeelbal moest Van der Helm ver uit zijn doel komen. De aanvaller kwam daarbij ten val en de scheidsrechter wees naar de stip. De benutte penalty betekende een 0-1 achterstand.

Wat de ploeg van Grünholz daarna ook deed, de bal wilde er niet in. Tot drie keer toe kon El Kachati op het doel afstormen, maar telkens was de uitblinkende Kornelis hem de baas. En opnieuw viel de goal aan de andere kant, na weifelend optreden van de Quick Boys defensie: 0-2. Het sierde de Katwijkers dat ze op zoek bleven gaan naar een tegentreffer.

Zo kopte Levi van Duijn net voor blessuretijd nog buiten bereik van de keeper op de lat. Daarna voorkwam de nummer 5 de rebound, door een overduidelijke overtreding op Staal. Maar de arbitrage had dat blijkbaar volledig gemist. Tenslotte was er een scrimmage, waarbij onder andere El Kachati de bal zelfs op de doellijn nog niet binnen wist te werken.

Na afloop werd door de aanhang op passende wijze afscheid genomen van Mohamad Mahmoed, die na vele mooie jaren afzwaait op Nieuw Zuid.

Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit bij IJsselmeervogels. Hopelijk laten de blauw-witten zich daar van een betere kant zien.

 

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

58. 0-1 Campman
78. 0-2 Maertzorf

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm
2. Chima Bosman (79e Nadir Achahbar)
3. Ivailo Staal
6. Mohamad Mahmoed © (79e Sem van Duijn)
9. Danny van den Meiracker (64e Dyllandro Panka)
14. Jeffrey Ket
15. Nigel Ogidi Nwankwo (46e Ravelino Junte)
18. Youssef El Kachati
20. Tyrone Owusu
26. Bram Franken (79e Levi van Duijn)
30. Nick Runderkamp

Opstelling De Treffers:

(k) Kornelis
Langeveld
Van den Berg
Sirvania
Wouters
Van Hees
Campman
Den Dekker
Dkidak
Thomassen
Bouyaghlafen