Eindelijk winst voor Quick Boys

Bennekom – Quick Boys 1 – 2
Met een compleet nieuwe bezetting op de bank behaalde Quick Boys sinds weken weer de winst in competitieverband. Na op een 1 – 0 achterstand te zijn gekomen, rechtten de blauwwitten de rug en wisten de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

In het begin van de wedstrijd was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd tussen tegenstanders die mede door de gebrekkige passing niet in staat waren aanvallen op te zetten waardoor het bijna een kwartier duurde voor de eerste doelpoging te noteren viel toen Jaap van der Plas uit een hoekschop Yuri Guijt wist te bereiken wiens doelpoging van de doellijn werd weggewerkt.

Een paar minuten later liet ook Bennekom zich niet onbetuigd, toen vanaf de rechterflank  Reza Ngarigo in stelling werd gebracht, maar geen rendement haalde uit zijn kopbal op doel.

Nadat eerst Quick Boys had getracht het initiatief naar zich toe te trekken, waarbij de blauwwitten niet verder kwamen dan het forceren van een aantal hoekschoppen trok Bennekom halverwege de eerste helft het initiatief naar zich toe.  Quick Boys trok zich te ver terug op de eigen speelhelft en liet zich nog maar zelden zien op de speelhelft van de tegenstander.

Met nog ruim een kwartier te spelen onderschepte Mo Bendadi een pass van Reinhard Breinburg en kwam daardoor in kansrijke positie. Bendadi liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en liet doelman Patrick de Groot kansloos. Weer keek Quick Boys tegen een achterstand aan, hoe zouden de blauwwitten die de afgelopen weken te vaak niet in staat een achterstand weg te werken hier mee omgaan?

Quick Boys bleek niet uit het veld geslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker.  Amper vijf minuten na op achterstand te zijn gekomen kregen de blauwwitten loon naar werken bij de gelijkmaker van de voet van Yuri Guijt.  Guijt was de laatste schakel in de combinatie met Derek van der Plas en Chevello de Rijp. Oog in oog met doelman Sjoerd Rensen hield Guijt het hoof koel en werkte de bal over de doellijn.

Die gelijkmaker smaakte naar meer. Een paar minuten later rondde Derek van der Plas een assist vanaf de rechterflank af van Jaap van der Plas. In een paar minuten later waren de bordjes verhangen en keek Bennekom aan tegen een 1 – 2 achterstand.

Tot de rust zouden beide teams nog een scoringskans krijgen. Eerst was Yuri Guijt op aangeven van Jaap van der Plas dicht bij een doelpunt, Guijt zag zijn doelpoging in de korte hoek alsnog door doelman Rensen tot hoekschop verwerkt worden.  Vijf minuten voor de rust bood de blauwwitte defensie Mo Bendadi alle ruimte om de gelijkmaker te laten aantekenen. Bendadi had zijn vizier nu niet op scherp en miste de opgelegde kans.

In de tweede helft trachtte Bennekom de schade te beperken en werd het doel van Quick Boys gezocht, echt gevaarlijk wilde Bennekom niet worden. Arbiter Dijkstra ging een steeds zwaarder stempel op de wedstrijd drukken door veelvuldig onnodig fluiten haalde hij het tempo uit de wedstrijd.  Beide teams kwamen niet meer tot doelkansen. Met nog een half uur te spelen haalde  interimcoach Gerard de Geus Chevello de Rijp naar de kant voor nieuwkomer Jeroen Ketting die hiermee zijn debuut maakte in de blauwwitte hoofdmacht. In de loop van de wedstrijd zouden zowel Yuri Guijt en de geblesseerde Reinhard Breinburg worden gewisseld voor Niels van Veen en Pascal van der Plas. Voor de score haalde het niet meer uit, Quick Boys had in ieder geval de belangrijke punten in de tas.