FC ’s-Gravenzande – Quick Boys 4 – 3

Quick Boys klaar in bekertoernooi

Quick Boys is dit seizoen uitgebekerd. Na in de eerste helft een achterstand te hebben weggewerkt tegen de rode lantaarndrager van de Hoofdklasse B, wist FC ’s-Gravenzande in het begin van de tweede helft de schade te herstellen waardoor Quick Boys zich niet wist te plaatsen voor de kwartfinale van de districtsbeker West II.

Quick Boys startte zonder Jaap van Duijn, Anthony Benthem en Martijn de Zwart in de basis. Voor hen startten Thomas Arroyo,  Ronnie Verplancke en Erwin Friebel. Tommy Bekooij nam de stek in van de Philippe den Hartog die door een zware knieblessure voorlopig niet meer zal spelen.

FC ’s-Gravenzande zocht direct de aanval, wat al na twee minuten resulteerde in de vrije schop die door Rodney van der Meijs in de handen van Erwin Friebel werd geschoten.  Een paar minuten later was Quick Boys kansrijk bij een vanaf de linkerflank door Mike Derlagen opgezette aanval waaruit Jeroen Ketting koppend probeerde de score te openen, ook Ronnie Verplancke wist de afvallende bal niet het doel in te werken.  In dezelfde tijdfase leek Kirill Slutskyy  kansrijk te worden toen hij alle ruimte kreeg om oog in oog met Erwin Friebel een doelpoging te wagen, Slutskyy plaatste de bal naast het doel.

Quick Boys zette druk op het massaal verdedigende FC ’s-Gravenzande maar zag geen mogelijkheid die verdediging te verrassen.  Na amper een kwartier spelen moest Tommy Bekooij, na een charge van Darlison Gerardus, het veld verlaten. De overtreding leverde Gerardus een gele kaart op. Thom de Vries was de vervanger van Bekooij.

Bijna halverwege de eerste helft kwam FC ’s-Gravenzande door een van richting veranderd schot van Frank Broos op voorsprong. Een paar minuten later kreeg Roy Vermolen, na vanaf de eigen speelhelft in stelling te zijn gebracht, de ruimte om richting het doel van Erwin Friebel op te stomen, zijn doelpoging werd gekraakt, de hoekschop die hieruit voortvloeide bleef zonder gevolgen voor de blauwwitten.

Bij Quick Boys ontbrak de scherpte om het FC ’s-Gravenzande lastig te maken, ook lag het wedstrijdtempo te laag om de tegenstander te verrassen. Een paar minuten later leek Quick Boys eindelijk wat terug te doen. Harry Zwarthoed plaatste vanaf de rechterflank de bal op Jeroen Ketting, diens doelpoging werd tot hoekschop verwerkt. Eindelijk beet Quick Boys van zich af.  Een paar minuten later lag een vrije schop van Jaap van der Plas aan de basis van de gelijkmaker. Van der Plas bereikte Mike Ruijter die de bal koppend langs doelman Danny Koning werkte.  Tot de rust zou FC ’s-Gravenzande nog een keer gevaarlijk worden toen Roy Vermolen na een overtreding op Jaap van der Plas wel heel erg veel vrijheid kreeg om op doel op te trekken. Vermolen gaf de bal te weinig vaart om doelman Friebel te verontrusten.  Met nog twee minuten te spelen maakte Martijn le Conge hands binnen het strafschopgebied. Jeroen Ketting belastte zich met de strafschop die hieruit voortvloeide. Doelman Koning werd op het verkeerde been gezet en was daardoor kansloos. Quick Boys leidde met 2 – 1.

FC ’s-Gravenzande  startte de tweede helft voortvarend en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Al snel leek Roy Vermolen kansrijk te worden, Vermolen moest in Erwin Friebel zijn meerdere erkennen. Juist in die fase werd FC ’s-Gravenzande een handje geholpen door arbiter Kloet toen deze in de tuimelpartij van Kirill Slutskyy trapte waardoor FC ’s-Gravenzande  een strafschop cadeau kreeg. Erwin Friebel was kansloos bij de strafschop van Jasper van Dijk. FC ’s-Gravenzande  rook bloed en zette door. Amper bijgekomen van deze tegenvaller werd Frank Broos wel heel erg veel ruimte gelaten waardoor hij zijn team op voorsprong kon zetten. Een paar minuten later rondde Broos een combinatie met Domingo Lopes de Brito op doel af waaruit doelman Friebel voor de derde keer in amper tien minuten werd gepasseerd en de voorsprong van de blauwwitten teniet werd gedaan.

Bij Quick Boys werd gewisseld. Jaap van der Plas en  Maarten Woudenberg werden naar de kant gehaald voor Jesse Driebergen en Jaap van Duijn. Veel effect sorteerden de wissels voorlopig niet. Quick Boys zag geen mogelijkheid de score een draaglijker gezicht te geven. Dat lukte pas met nog een kwartier te spelen toen een doelpoging van Jaap van Duijn door doelman Koning tot hoekschop werd verwerkt. Die hoekschop verdween via een speler van FC ’s-Gravenzande in het doel. Quick Boys kreeg weer geloof in een beter resultaat maar bleef zich stuk lopen op de verdediging van FC ’s-Gravenzande.  Ook toen er maar tien spelers van FC ’s-Gravenzande in het veld stonden, Darlison Gerardus was tegen zijn tweede gele kaart opgelopen, kon de thuisploeg meer doelpunten voorkomen waardoor de wedstrijd winnend door FC ’s-Gravenzande kon worden afgesloten.