Quick Boys bezorgt IJsselmeervogels eerste seizoensnederlaag

Quick Boys heeft voor een daverende verrassing gezorgd door koploper IJsselmeervogels een pootje te lichten. Nadat de score in de eerste helft uitbleef kwam Quick Boys in het begin van de tweede helft op voorsprong. IJsselmeervogels wist vlak voor tijd de stand nog gelijk te trekken. In de extra tijd bracht Jan-Willem Kamp de blauwwitten alsnog op voorsprong. De tweede winst van Quick Boys in de nog jonge maand november in successie, de eerste nederlaag van koploper IJsselmeervogels van dit seizoen. Trainer Ted Verdonkschot van IJsselmeervogels had zich een leuker terugkeer op Nieuw Zuid voorgesteld.

Eindelijk weer een echte klassieker op sportpark Nieuw Zuid. Koploper IJsselmeervogels kwam op bezoek en zou na een reeks van drie gelijke spelen ongetwijfeld die reeks willen beëindigen en weer een winstpartij willen neerzetten. In dit geval tegen Quick Boys dat na een redelijke start van het seizoen ver terugviel maar de laatste wedstrijd tegen SV TEC in winst wist om te zetten en ongetwijfeld met die winstpartij een winstserie wilde opbouwen.

Nadat onder leiding van arbiter De Brito Roque was afgetrapt leek IJsselmeervogels het initiatief naar zich toe te trekken, al leidde dat niet voor gevaarlijke situaties in de buurt van het doelgebied van Quick Boys. De thuisploeg forceerde de eerste doelkans via een aanval over de linkerflank waaruit Dennis Kaars werd gevonden die vervolgens Tommy Bekooij niet wist te vinden waardoor resultaat uitbleef. IJsselmeervogels reageerde direct door aan de andere kant van het veld gevaarlijk te worden. Via Gwaeron Stout werd Ahmed El Azzouti gevonden, oog in oog  met doelman Paul van der Helm moest Azzouti zijn meerdere in Van der Helm erkennen.

Nadien ontwikkelde zich een open wedstrijd waarin beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden, uiterst spaarzaam werden doelkansen gecreëerd. Vooralsnog was aan beide kanten voorzichtigheid troef. In deze wedstrijdfase leek Quick Boys dicht bij de opening van de score toen na een kwartier spelen Tommy Bekooij via de rechterflank een aanval kon opzetten waaruit een doelpoging werd gewaagd die door Sanny Monteiro voor de doellijn werd weggewerkt. Daar zou het qua doelkansen voorlopig bij blijven. Aan beide kanten ontbrak het venijn om de wedstrijd open te breken.

Halverwege de eerste helft leek Tommy Bekooij de ban te breken. Vanaf de eigen speelhelft stak hij het veld over om vervolgens een doelpoging te wagen die uiteenspatte op de vuisten van doelman Jaimy Schaap. Het vervolg op deze aanval bleef uit. Er gebeurde bitter weinig, veel geschuif van de bal terwijl beide partijen over en weer weinig weggaven. Alle risico’s werden zoveel mogelijk uitgesloten.

Met de rust al in zicht kon Kevin Gomez-Nieto ongestoord richting het doel van Jaimy Schaap oprukken om vervolgens een doelpoging te wagen, dat schot verdween rakelings over het doel. Ook IJsselmeervogels liet zich gelden in deze wedstrijdfase. Robbert Olijfveld waagde een doelpoging die via de rug van een tegenstander tot hoekschop werd verwerkt. Uit deze hoekschop leek IJsselmeervogels gevaarlijk te worden al wist men het doel niet te vinden. In de extra tijd leek Quick Boys over links nog een keer gevaarlijk te worden uit een aanval waaruit Dennis Kaars werd gevonden wiens doelpoging via de voet van doelman Schaap onschadelijk werd gemaakt.

In de tweede helft was de situatie ten opzichte van de eerste helft al snel veranderd. Na drie minuten werd Tommij Bekooij gevonden die de tijd nam om een doelpoging te wagen om vervolgens doelman Schaap kansloos te laten. Die achterstand noopte IJsselmeervogels het behoudende spel te staken en op zoek te gaan naar tenminste een punt. Dat leek na een paar minuten al te slagen toen uit een hoekschop van Mike van der Laar Maikel de Harder werd gevonden die de bal niet langs doelman Van der Helm gewerkt kreeg. Quick Boys antwoordde direct met een tegenaanval. Over links vond Joey Ravensbergen Ricardo Kuijvenhoven wiens doelpoging werd gekeerd door doelman Schaap.

Na ruim een kwartier spelen mocht Quick Boys na een overtreding van Sanny Monteiro net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, die door Tommy Bekooij rakelings naast de doelpaal werd geschoten. Tijd om de wisselen voor coach Ted Verdonkschot, twee wissels tegelijk die de wedstrijd alsnog moesten laten kantelen, ook Edwin Grünholz ging wisselen.

Die wissels brachten geen verandering in het wedstrijdbeeld. IJsselmeervogels bleef volop op zoek naar tenminste een punt maar miste de creativiteit om de defensie van Quick Boys in verlegenheid te brengen, een defensie die ook nog eens kon rekenen op het solide werk van doelman Paul van der Helm.

Over en weer waren er van beide kanten nog wat doelkansjes al raakte Quick Boys met het verlopen van de wedstrijd meer een meer in de verdrukking. De blauwwitten hadden de handen vol aan de verdediging van de voorsprong en konden offensief geen vuist meer maken. Vlak voor tijd leek Quick Boys eindelijk weer gevaarlijk te worden al werd er slecht geprofiteerd. Uit de tegenaanval die direct volgde wist IJsselmeervogels alsnog de gelijkmaker te scoren. Gillian Justiana vond Robbert Olijfveld die vervolgens Paul van der Helm kansloos liet. Zou Quick Boys in het zicht van de haven alsnog punten verspelen?

In de resterende tijd ging IJsselmeervogels alsnog op zoek naar de winst tegen het aangeslagen Quick Boys dat zich nog een keer oprichtte, een aanval plaatste waaruit Jan-Willem Kamp werd gevonden. Met een geplaatste kopbal vierde Kamp in de extra tijd zijn eerste optreden in het basiselftal met het winnende doelpunt.

Opstelling Quick Boys:
Van der Helm, Staal, Ravensbergen, Bekooij (Van Liempt), Kuijvenhoven, Ket ©, Kamp, Bosman, Gomez-Nieto (Bloemendaal), Tesselaar, Kaars ( De Vré).

Opstelling IJsselmeervogels:
Schaap, Monteiro, Justiana, v.d.Laar (Veenhof), v.d. Meiracker, El Azzouti, Olijfveld, Stout © (Van Riel), Harder (Cortie), Van Diermen, Van Leijenhorst.

Geef een antwoord