Quick Boys doet prima zaken in Oss

Op het afgeladen complex De Rusheuvel deed Quick Boys goede zaken tegen SV Oss 1920. In de eerste helft kwamen de blauwwitten op voorsprong, die vervolgens in de eerste minuten van de tweede helft verder werd opgebouwd. Pas in de loop de tweede helft wist SV Oss 1920 één keer het net te vinden.

Beide tegenstanders, beiden bijna honderdjarigen, waren compleet onbekenden voor elkaar. Voor beiden waren belangen groot, via de nacompetitie zou immers alsnog promotie naar de Tweede Divisie afgedwongen kunnen worden. Beide tegenstanders verscholen zich niet voor elkaar, aanvallen was voor beide partijen het devies. Tref daarbij een arbiter die beide tegenstanders laats voetballen, dan zijn alle ingrediënten aanwezig voor een interessante wedstrijd.

Pas na ruim een kwartier spelen werd de eerste doelkans van de wedstrijd gecreëerd. Dennis Kaars kreeg de gelegenheid hard op doel uit te halen, doelman Rick van de Leest wist die inzet tot een hoekschop te verwerken die zonder gevolgen bleef. Quick Boys voerde de druk op. Kay Tejan zette een aanval op, vond Cem Sahin die snoeihard op doel uithaalde. De kruising bracht voorlopig uitkomst voor SV Oss 1920. Via de rebound kwam de bal in de voeten van Dennis Kaars die Rick van de Leest nu wel het nakijken gaf. Quick Boys leidde met 0 – 1.

Halverwege de eerste helft leek SV Oss 1920 wat terug te doen. Rob van Sonsbeek kreeg de gelegenheid een doelpoging te wagen maar plaatste de bal hoog over het doel. In deze wedstrijdfase mocht Bob Zonnenberg net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Deze doelpoging werd een simpele prooi voor Paul van der Helm.

In de loop van de eerste helft zette Quick Boys nog meerdere malen aan op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Met nog een kwartier op de klok kon Dennis Kaars op aangeven Joey Ravensbergen nog een doelpoging wagen. Rick van de Leest had de nodige moeite met deze doelpoging, de score bleef ongewijzigd. Even later was een vrije van Kay Tejan geen probleem voor Van de Leest. Hierna leken in de resterende minuten zowel Dennis Kaars als Kay Tejan nog de gelegenheid te krijgen de score tenminste te verdubbelen. Beiden produceerde te slappe doelpogingen waardoor de score ongewijzigd bleef. Aan de andere kant van het veld had de blauwwitte defensie geen kind aan aanvallers van SV Oss 1920 waardoor de voorsprong geen moment in gevaar kwam. Met een 0 – 1 voorsprong gingen beide teams aan de thee.

Na de rust kwamen twee ongewijzigde teams terug in het veld. Quick Boys ging direct op zoek naar meer doelpunten. Nadat eerst een doelpoging via een tegenstander voorlangs het doelging, uit de hoekschop die volgde werd geen resultaat behaald, liet Dennis Kaars op aangeven van Cem Sahin de 0 – 2 op het scorebord aantekenen. Protesten van de kant SV Oss 1920 mochten niet baten, na een discussie van arbiter Smit met zijn assistent wees Smit alsnog naar de middenstip. Quick Boys bleef op zoek naar meer. Weer verdween een doelpoging voorlangs. Binnen tien minuten spelen kwam Quick Boys op 0 – 3 door een doelpunt van Kay Tejan die een vanaf de linkerflank opgezette aanval afrondde.

Quick Boys zat op rozen. Wel liet de blauwwitte defensie zich in slaap sussen waardoor Tony de Groot na een kwartier SV Oss 1920 nog wat hoop kon bieden door de achterstand naar 1 – 3 terug te brengen. SV Oss 1920 putte hier hoop uit en vertoonde zich regelmatiger op de speelhelft van Quick Boys al wist men daarbij geen doelkansen af te dwingen.

Nadat Dennis Kaars eerst halverwege de tweede helft rakelings naast het doel schoot leek Kaars met het einde van de wedstrijd al in zicht nog een keer te scoren, via de buitenkant van de paal ging die doelpoging naast en bleef SV Oss 1920 een grotere nederlaag bespaard. In de resterende tijd bleef de score uit. Met de uitslag van 1 – 3 op het scorebord verwierven de blauwwitten een uitstekende uitgangspositie voor de return a.s. zaterdag op Sportpark Nieuw Zuid.