Quick Boys gelijk tegen RVVH (2-2)

Quick Boys heeft de nacompetitiewedstrijd tegen RVVH met 2-2 gelijkgespeeld. Bij rust zat RVVH met een 2–0 voorsprong op rozen, in de tweede helft wist Quick Boys de schade alsnog te beperken. Een Houdini-ontsnapping zoals onlangs in de uitwedstrijd bij RVVH zat er niet in, door een doelpunt in de slotminuut moesten beide tegenstanders alsnog de punten delen.

De wedstrijd startte met twee tegenstanders die alle tijd namen om elkaar af te tasten, beide tegenstanders
deden maar weinig onder voor elkaar. Al snel werden de intenties van RVVH duidelijk, op zijn “Rotterdams”  werd de nadruk gelegd op de verdediging. Via de counter moesten de spitsen Benjamin Martha en Rensy Barradas voor druk op de blauwwitte defensie zorgen.

Binnen tien minuten deed RVVH met deze spelopvatting al goede zaken. Een vrije schop werd in de voeten van Benjamin Martha gebokst. Martha had vervolgens alle ruimte om doelman De Zwart te passeren, waardoor RVVH al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

Nu was Quick Boys aan zet om het gat te vinden in de RVVH-verdediging om de schade te herstellen. Kort na op achterstand te zijn gekomen leek Yordi Teijsse op aangeven van Maarten Woudenberg de schade weer te repareren, de bal belandde echter naast het doel. Bijna halverwege de eerste helft creëerde Quick Boys weer een kans, en weer leek Teijsse kansrijk, nu werd zijn doelpoging door verdediger Krezo uit de doelmond weggewerkt. De afvallende bal kwam terecht bij Tommy Bekooij, die de bal naast het doel plaatste. In dezelfde wedstrijdfase werd vanaf de linkerflank de bal in de doelmond op Maarten Woudenberg geplaatst, die net tekort kwam om de bal over de doellijn te plaatsen.

Quick Boys zwoegde om de stand weer gelijk te trekken, maar bleef stuiten op de verdedigingsmuur die RVVH had opgetrokken. Als die muur al werd geslecht ontbrak de scherpte en de zuiverheid om te scoren. Met nog tien minuten te spelen werden de zorgen voor Quick Boys nog groter, toen RVVH na een overtreding op Rensy Barradas ver van het doel een vrije schop mocht nemen. Jesse Eggers mocht aanleggen en plaatste de bal in het doel, waarmee de stand op 0-2 werd gebracht. Er kon nog meer bij, spits Yordi Teijsse leek een elleboogstoot in zijn gezicht te krijgen, waardoor hij de wedstrijd niet kon vervolgen. Jeroen Ketting kwam voor hem in de plaats. Vlak voor rust mocht Quick Boys net buiten het strafschopgebied nog een vrije schop nemen. Harry Zwarthoed zag zijn doelpoging door doelman Spelde uit het doel weggebokst worden.

Na de rust keerde Quick Boys zonder Ronnie Verplancke terug in het veld, Thom de Vries was zijn vervanger. Een spits erbij ten koste van een middenvelder. Wilde Quick Boys alsnog een goed resultaat uit deze wedstrijd halen, zou de nadruk nog meer op de aanval moeten komen liggen. Na vijf minuten leek deze spelopvatting te worden beloond, toen Bekooij meerdere tegenstanders het nakijken gaf, het strafschopgebied kon bereiken en vervolgens de bal aflegde op Jaap van der Plas, die deze mogelijkheid niet op waarde schatte, waardoor de tussenstand ongewijzigd bleef. Quick Boys drong aan maar zag nog geen kans om tot scoren te komen.

Na tien minuten spelen in de tweede helft wist Jaap van der Plas een vrije schop in de voeten van Bekooij te plaatsen, Bekooij schoot de bal over het doel. Een paar minuten later kreeg Quick Boys alsnog loon naar werken. Bij een aanval wist Thom de Vries de bal de verlengen, waardoor Tommy Bekooij in staat werd gesteld  de bal over de doellijn te werken. De defensie van RVVH bleek toch gaten te laten vallen. Quick Boys had de achterstand teruggebracht en kreeg weer inspiratie om voor een beter resultaat te strijden.

Quick Boys bleef aandringen maar succes bleef voorlopig nog uit. Ook RVVH sloeg aan het wisselen. Jordey van Dam werd naar de kant gehaald voor Everton Pires Tavares, Guytana dos Santos werd gebracht voor Jordey van Dam  en Ibi el Koubai werd gewisseld voor Quincy Jones. In de loop van de tweede helft werd bij Quick Boys de moegestreden Jaap van der Plas naar de kant gehaald voor Jos van Beuningen.

Quick Boys bleef op zoek naar de gelijkmaker. Maarten Woudenberg zag zijn doelpoging door doelman Spelde over het doel getikt worden, de hoekschop die hieruit volgde bleef zonder consequenties voor RVVH. Een paar minuten later sneed Harry Zwarthoed vanaf rechts het strafschopgebied in en trachtte de bal af te leggen op een medespeler, deze ontbrak waardoor RVVH  op voorsprong bleef. Juist in deze fase werd Quick Boys met een extra probleem geconfronteerd. Tommy Bekooij ontving zijn tweede gele kaart in de wedstrijd en kon inrukken. Met tien man moesten de blauwwitten alsnog het gewenste resultaat realiseren.

Toen RVVH dacht de buit al binnen te hebben,gooide Maarten Woudenberg met een mooi afstandsschot alsnog roet in het eten. Quick Boys had de stand weer gelijk getrokken. Bij RVVH moet het horrorscenario van de onlangs gespeelde thuiswedstrijd weer boven zijn gekomen, toen Quick Boys in de extra tijd een achterstand alsnog in een voorsprong wist om te buigen. Dat scenario bleef bij deze wedstrijd in de kast. De stand bleef nu ongewijzigd, waardoor Quick Boys nu in de wachtkamer moet afwachten welke resultaten de concurrenten onderling behalen volgende week zaterdag. Aanstaande dinsdag speelt Quick Boys eerst zelf nog, uit bij Spijkenisse, een wedstrijd die in winst moet worden omgezet om de kansen op promotie naar de Topklasse levend te houden.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Ruijter, Ravensbergen, Woudenberg (c), Verplancke (’46 De Vries), J. van der Plas (’75 Van Beuningen), Bekooij, Teijsse (’43 Ketting), Zwarthoed