Quick Boys–Jodan Boys 2–0 (UPDATE incl. video)

De kop is eraf, het nieuwe seizoen 2015-2016 is begonnen en Quick Boys wist de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. In de eerste helft kwamen beide tegenstanders niet tot scoren.  Met nog een kwartier te spelen opende Yuri Guijt de score voor de blauwwitten, in de extra tijd verdubbelde Yordi Teijsse de voorsprong.

(Hieronder vindt u de beeldsamenvatting, onderaan dit bericht de nabeschouwing en persconferentie.)

Na de aftrap voor de wedstrijd deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar, hoewel Quick Boys na verloop van tijd meer en meer het initiatief naar zich toe trok. In ieder geval werden er voorlopig nog geen kansen gecreëerd. Na tien minuten spelen leek  Mohamed el Osrouti de score te openen, hij stuitte op doelman Marvin Straver die de inzet van Osrouti wist te keren.

Het initiatief in de wedstrijd lag nu bij Quick Boys dat aandrong bij Jodan Boys dat zich noodgedwongen moest beperken tot verdedigen en de hoop had gevestigd op Ahmed el Azzouti die in de punt van de aanval was geposteerd en vanuit die positie voor het gevaar van de kant van Jodan Boys moest zorgen, die klus moest hij in zijn eentje zien te klaren.

Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys kansrijk te worden toen Jerghinio Sahadewsing vanaf de linkerflank zijn verdediger op het verkeerde been zette om vervolgens de bal af te leggen op Yordi Teijsse die zijn doelpoging gekeerd zag worden door doelman Marvin Straver. Met kunst- en vliegwerk hield Straver zijn doel schoon.  Quick Boys bleef aandringen maar zag geen mogelijkheid doelman Straver te passeren. Met nog een kwartier te spelen schoot Delano a Cohen zijn vrije schop rakelings langs het doel. Nog steeds was de stand ongewijzigd.

Tot de rust zou Jodan Boys een keer gevaarlijk worden toen Jorn van Lunteren leek te profiteren van onachtzaamheid in de blauwwitte defensie. Van Lunteren zag Ahmed el Azzouti over het hoofd, ging voor zijn eigen kans en zag zijn doelpoging via doelman Martijn de Zwart tot hoekschop worden verwerkt.  Met 0 – 0 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee.

Bij Quick Boys bleef Mohamed el Osrouti achter in de kleedkamer, Robert Steemers was zijn vervanger.  Het leek erop dat men bij Jodan Boys de indruk had gekregen dat er in deze wedstrijd wellicht iets te halen zou zijn voor de Gouwenaren die zich meer zouden laten zien op de blauwwitte speelhelft, tot doelkansen kwam Jodan Boys voorlopig nog niet.

Na ongeveer  tien minuten spelen leek Quick Boys de score te openen toen vanaf de linkerflank Delano a Cohen invaller Robert Steemers in stelling bracht. Deze kapte zijn tegenstander uit om vervolgens op doel uit te halen, weer weigerde doelman Straver te capituleren waardoor de brilstand op het scorebord ongewijzigd bleef.

In deze wedstrijdfase plaatste coach Dennis van den IJssel een wissel door Fanny Waandels naar de kant te halen voor Enzo Huntink.  Jodan Boys bleef aandringen, zonder gevaarlijk te worden. Na een kwartier spelen mocht Jodan Boys na een overtreding op de zojuist ingevallen Waandels een vrije schop nemen die eindigde in een hoekschop voor de gasten die geen gevolgen voor Quick Boys zou hebben.

Halverwege de tweede helft zag spits Yordi Teijsse een doelpoging van buiten het strafschopgebied over het doel belanden. Quick Boys sloot een mindere periode in de tweede helft af en ging op zoek naar de overwinning.  Eerst zag Jerghinio Sahadewsing zijn doelpoging nog ten koste van een hoekschop worden weggekopt, een paar minuten later was het eindelijk raak voor de blauwwitten toen Robert Steemers vanaf rechts Jaap van der Plas wist te bereiken die vervolgens Yuri Guijt in stelling bracht die koppend doelman Staver kansloos liet. Eindelijk stonden de blauwwitten op voorsprong!

Quick Boys bleef aandringen en kreeg nadien nog een beste kans om weer te scoren toen  Robert Steemers Jerghinio Sahadewsing wist te bereiken wiens voorzet werd gekeerd door doelman Straver.

Bij Quick Boys kregen zowel Milan Hoek, ten koste van Gerard Aafjes en Jesse Driebergen ten koste van Yuri Guijt nog speelminuten. In de hoop op tenminste nog een punt drong Jodan Boys nog aan maar wist de blauwwitte defensie niet te laten wankelen. In de extra tijd wist Quick Boys de voorsprong nog te verdubbelen. Yordi Teijsse rondde af na via van Jaap van der Plas in balbezit te zijn gekomen.

Quick Boys heeft de eerste winst van het nog prille seizoen te pakken, de manier waarop die winst tot stand kwam mag de blauwwitten hoop geven op een mooi seizoen.

Opstellingen:

Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Yuri Guijt (’86 Jesse Driebergen), Mohamed el Osrouti (’46 Robert Steemers), Yordi Teijsse, Jaap van der Plas, Delano a Cohen, Gerard Aafjes (c (’75 Milan Hoek), Jerghinio Sahadewsing, Joey Ravensbergen.

Jodan Boys: Marvin Staver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank (c), Fanny Waandels (’54 Enzo Huntink), Mo Bellahcen, Ahmed el Azzouti, Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens.