Quick Boys kan niet van koploper winnen

Quick Boys – vv Noordwijk 1 – 1
Op een bomvol Nieuw Zuid is Quick Boys er niet in geslaagd om de concurrent de gedroomde nederlaag toe te brengen. Met einde van de competitie in zicht zou dan de koppositie weer worden ingenomen. Na in de eerste helft op voorsprong te zijn gekomen kwam vv Noordwijk in de tweede helft langszij en kreeg daarna zelfs de beste kansen van de wedstrijd.

Sportpark Nieuw Zuid bruiste van enthousiasme. Noordwijk was daar niet van onder de indruk. Op zoek naar een snelle voorsprong zetten de gasten direct druk op de defensie van Quick Boys maar kwamen niet tot doelkansen. Quick Boys liet de Noordwijkse storm uitrazen en al snel bleek dat beide ploegen gelijk opgingen in de wedstrijd.

Na een paar minuten spelen wist Quick Boys de eerste kansen te forceren. Eerst zag Michael van der Heijden zijn doelpoging hoekschop  worden verwerkt. Even later verwerkte doelman Michel van Kesteren de inzet van Michael van der Heijden uit een combinatie met Chima Onyeike weer tot hoekschop.

De belangen in deze wedstrijd waren groot. De winnaar zou een grote stap zetten richting het kampioenschap in de Hoofdklasse A. De spanning die dat met zich meebracht leek de nodige druk te leggen op de spelers waardoor teveel passes niet aankwamen en er teveel onnodig balverlies werd geleden.

Halverwege de eerste helft leek vv Noordwijk op voorsprong te komen.  Door de druk was de blauwwitte defensie niet in staat de bal weg te werken. De koelbloedigheid om hier van te profiteren ontbrak bij vv Noordwijk zodat Quick Boys een achterstand  bespaard bleef.

Het spel golfde op en neer en met nog tien minuten te gaan voor de rust kwam Quick Boys op voorsprong.  Uit een kort genomen vrije schop werd Jaap van Duijn aangespeeld die de bal op het hoofd van Hendrik van Beelen plaatste. Van Beelen liet doelman Van Kesteren kansloos. Eindelijk had Quick Boys de gewenste voorsprong te pakken. Vlak voor rust wist Jaap van Duijn Maarten Bak ook nog in stelling te brengen. Bak moest zijn meerdere in de goalie van de tegenstander  erkennen waardoor Quick Boys de rust met een magere 1 – 0 voorsprong inging.

In de tweede helft zou vv Noordwijk moeten komen om Quick Boys van de winst af te houden. Hierdoor zou Quick Boys zich extra ruimte moeten verwerven  om de voorsprong verder te kunnen uitbouwen. vv Noordwijk had zich nog lang niet bij de dreigende nederlaag neergelegd  en werkte hard om weer langszij te komen. Al snel werd Jeffrey Koemans naar de kant gehaald voor Robin van Vliet.  Voorlopig wist Quick Boys goed met de druk van de gasten om te gaan en de voorsprong in tact te houden. Ook bij Quick Boys werd er gewisseld. Derek van der Plas maakte plaats voor Jaap van der Plas. Amper in het veld liet de laatste op het middenveld een steekje vallen waaruit vv Noordwijk gevaarlijk kon worden. Kevin van der Geest leek de gelijkmaker op zijn slof te hebben maar wist deze kans niet te verzilveren.

vv Noordwijk bleef constant druk zetten. Sven de Ridder zag na een ruim een kwartier spelen zijn doelpoging tot hoekschop worden verwerkt. Die hoekschop resulteerde in weer een hoekschop voor vv Noordwijk waaruit Sven de Ridder werd bereikt die het kleine gaatje in het doel  wist te vinden waardoor de gelijkmaker op het scorebord kon worden aangetekend. Op zoek naar de overwinning werd voor vv Noordwijk Stefan Mertens gewisseld voor Bryan Braun. Deze moest de druk op de blauwwitte verdediging verder vergroten.

De gelijkmaker smaakte naar meer en vv Noordwijk ging op zoek naar de overwinning.  Quick Boys trachtte het tij alsnog te keren om de volle winst naar zich toe te trekken. De blauwwitten bleven onmachtig de tegenstander hun wil op te leggen en wisten geen doelkansen meer te creëren. De beste kansen waren voor vv Noordwijk dat moest toezien dat in de extra tijd een inzet van topscoorder Mohammed Faouzi met veel moeite alsnog door doelman Martijn de Zwart kon worden gekeerd waardoor Quick Boys een nederlaag werd bespaard.