Quick Boys komt niet tot scoren bij Kon.HFC

Het gebrek aan scorend vermogen blijft Quick Boys parten spelen. Na al snel op achterstand te zijn gekomen zetten de blauwwitten alles op alles om de schade te herstellen. Paal en lat brachten uitkomst voor de Kon. HFC, dat vooral in de loop van de tweede helft een sperregen van hoekschoppen te verwerken kreeg die zonder resultaat voor Quick Boys bleven. Weer bleef Quick Boys met lege handen achter.

Quick Boys creëerde na ruim vijf minuten spelen de eerste doelkans. Met dank aan de deklat bleef Kon. HFC een snelle achterstand bespaard. Tot dan hadden de tegenstanders de tijd genomen elkaar af te tasten. Een paar minuten later plaatste Jeffrey Ket een vrije schop in de doelmond die de defensie van Kon. HFC niet kon verontrusten. In deze wedstrijdfase leek Jesper de Vré de score te openen, De Vré stuitte op doelman Tom Boks. Quick Boys bleef het vijandelijke doel onder druk zetten. Weer leek Quick Boys kansrijk te worden, nu uit een doelpoging van Dennis Kaars uit een hoekschop, nu verdween de bal voorlangs het doel.

Het leek wachten op de voorsprong van Quick Boys totdat Kon. HFC na ruim een kwartier spelen aan de andere kant van het veld net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen na een overtreding op Jacob Noordmans. Sam van Huffel plaatste zijn schot langs de muur in de uiterste hoek van het doel. Weer keek Quick Boys tegen een achterstand aan. Quick Boys oogde aangeslagen en Kon. HFC ging op zoek naar meer, werd gevaarlijk maar wist het doel voorlopig niet meer te vinden.

In de loop van de eerste helft herpakte Quick Boys zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. De blauwwitten drongen aan maar zagen geen kans de defensie van Kon. HFC aan het wankelen te brengen. Dat werd mede veroorzaakt doordat bij de opbouw in een te laag tempo Quick Boys werd gespeeld. Veelvuldig werd de breedtepass gehanteerd in plaats van dat er diepte werd gezocht, dat in combinatie met teveel onnodig balverlies waren de ingrediënten van een spelstijl die de tegenstander niet kon verontrusten.

Met de rust in zicht leek Quick Boys nog in de problemen te komen. Joey Ravensbergen was niet bij de les waardoor Kon. HFC gevaarlijk kon worden maar niet wist te profiteren. Daarna liet ook Sam van Huffel zich nog gelden, weer bleef de score ongewijzigd.

Na een paar minuten forceerde Kon. HFC de eerste doelkans van de tweede helft. Kevin Gomez-Nieto leed onnodig balverlies waardoor Kon. HFC een aanval kon opzetten. Paul van der Helm voorkwam een grotere achterstand voor zijn team. Langzaam maar zeker werden de bordjes verhangen. Quick Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en zette Kon. HFC onder druk. Via de linkerflank wist Tommy Bekooij Jesper de Vré te vinden die niet wist te profiteren.

Captain Jeffrey Ket werd naar de kant gehaald voor Martin van Eeuwijk. Amper in het veld haalde Van Eeuwijk snoeihard uit op doel maar moest toezien hoe doelman Boks via zijn vuisten zijn doel schoonhield. Ricardo Kuijvenhoven zag zijn doelpoging door een tegenstander gekraakt, terwijl Mohamad Mahmoed net nog een half uur te gaan zijn doelpoging op de paal uiteen zag spatten.

Quick Boys zette alles op alles voor tenminste een punt. In de resterende tijd speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de speelhelft van Kon. HFC dat van geen wijken wist. Meerdere malen leek Quick Boys dicht bij de gelijkmaker, het net werd echter niet gevonden waardoor Quick Boys weer aan het kortste eind trok.

Opstelling Quick Boys:

Van der Helm, Ravensbergen, Mahmoed, Bekooij, kuijvenhoven, Ket (c) (Van Eeuwijk), De Vré, Bosman, Gomez-Nieto, Tesselaar (Staal), Kaars (De Kruijs).

Opstelling Kon. HFC:

Boks, Hols (c) (Kok), Volkert, Tadmine (Donald), Lewis (Dekkers), Van der Linden, Noordmans, Weistra, Morgan, Van Huffel, Boer.

Gele kaarten:

Quick Boys: Joey Ravensbergen

Kon. HFC: Franklin Lewis

 

Geef een antwoord