Quick Boys laat SDC Putten kansloos

Quick Boys – SDC Putten 4 -1
Tegen de verhouding in kwam SDC Putten op voorsprong, in de loop van de eerste helft kwam Quick Boys  weer langszij om in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Al snel leek Quick Boys op voorsprong te komen toen na amper een minuut spelen Harry Zwarthoed een assist van Joost Kuhlmann afrondde,  zowel paal als lat voorkwam een snelle achterstand van de gasten. Een paar minuten later leek Quick Boys alsnog op voorsprong te komen, nu voorkwam doelman René van Hemel met een knappe redding dat de doelpoging van Jaap van Duijn in het doel belandde.

Hoewel Quick Boys de bovenliggende partij leek kwamen de blauwwitten na ruim tien minuten spelen in de problemen toen doelman Kevin Sip een rode kaart gepresenteerd kreeg omdat hij een terugspeelbal voor het doel met de handen had beroerd en daarmee een doelkans van SDC Putten teniet deed. Coach Ted Verdonkschot offerde spits Jeroen Ketting op, Ruben van der Does ging het blauwwitte doel verdedigen. De vrije schop wegens de overtreding van Kevin Sip bleef zonder gevolgen. Toch gingen   de plotselinge veranderingen   binnen het team ten koste van de organisatie. SDC  Putten rook haar kans en zette druk op de blauwwitte defensie die een paar minuten later in de fout ging. Ten koste van een gele kaart beging Maarten Woudenberg binnen het strafschopgebied een overtreding op Rick Degenaar. Strafschop oordeelde arbiter Oudijk.  Aanvoerder Richard Gooijer mocht van elf meter aanleggen om Ruben van der Does kansloos te laten en de 0 – 1 op het scorebord te laten aantekenen.

Quick Boys had enige tijd nodig om de teleurstelling te verwerken maar trok, ondanks de ondertal situatie, in de loop van de eerste helft alsnog het initiatief naar zich toe.  Halverwege de eerste helft leek Quick Boys de stand weer gelijk te trekken uit een vrije trap van Jaap van Duijn na een overtreding op Joost Kuhlmann. Doelman Van Hemel was in goeden doen en wist de inzet van Van Duijn onschadelijk te maken.  De defensie van SDC Putten had de handen vol om de blauwwitte druk te ontregelen en had daarbij de steun van doelman Van Hemel die een betrouwbare sluitpost bleek.

Met nog een klein kwartier te spelen kwam Quick Boys langszij SDC Putten. Met een steekpass bracht  Jaap van Duijn Harry Zwarthoed in stelling die de bal over doelman Van Hemel stiftte.

Na de gelijkmaker trachtte SDC Putten Quick Boys weer onder druk te zetten, het bleef bij een paar plaagstootjes. Tot de rust had Quick Boys de beste kans om op voorsprong te komen.  In de extra tijd van de eerste helft was Quick Boys tot twee maal toe dicht bij de voorsprong. Weer was doelman Van Hemel een hinderlijk sta-in-de-weg bij doelpogingen van zowel Mike Brandjes en Joost Kuhlmann.

Direct na de aftrap voor de tweede helft zette Quick Boys SDC Putten weer onder druk.  Na een paar minuten spelen leek SDC Putten kansloos bij een hoekschop, de bal ging voorlangs het doel. Voorlopig was het gezien de doelkansen gedaan voor de gasten die steeds verder onder druk kwamen te staan.

Na ruim tien minuten ontsnapte SDC Putten aan een achterstand toen Harry Zwarthoed een aanval afrondde en de bal maar net naast het doel kopte. Amper bekomen van de schrik kwam SDC Putten alsnog op achterstand toen Mike Brandjes een hoekschop van de voet van Jaap van Duijn over de doellijn werkte.

Nog was het leed voor SDC Putten niet geleden. Amper bijgekomen van de achterstand werd die achterstand nog groter toen Jaap van Duijn net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen na een overtreding van Wilbert Scheenstra op Anton den Haan. Doelman Van Hemel, toch goed voor meerdere prima reddingen in deze wedstrijd, was kansloos op het geplaatste schot van Van Duijn

Het was Quick Boys niet af te zien dat men al zo lang met een man minder moest voetballen. SDC Putten kwam er niet meer aan te pas. Met behulp van overtredingen en het brengen van wissels trachtten de Puttenaren de schade zoveel mogelijk te beperken. Het hielp ze niet.  Met nog een kwartier te spelen streek Anton den Haan nog meer zout in de Puttense wond door volop te profiteren van de ruimte die SDC Putten hem bood en de stand op 4 – 1 te brengen.

Ook bij Quick Boys werd er nog gewisseld. Joost Kuhlmann ging naar de kant voor Derek van der Plas en Jaap van Duijn kreeg met nog vijf minuten te spelen een publiekswissel, Thom de Vries was zijn vervanger. Gescoord werd er niet meer. Op moraal had Quick Boys een tegenvaller verwerkt en de wedstrijd alsnog in winst weten om te zetten om voor het eerst na heel veel seizoenen de maximale score te halen uit de eerste drie wedstrijden in competitieverband.