Quick Boys neemt Woerdense horde

Sportlust’46 – Quick Boys 1 – 2
Quick Boys heeft de vooraf lastig ingeschatte wedstrijd tegen Sportlust’46 met een 1 – 2 overwinning afgesloten.  Na voor de rust met uitstekend spel op een 0 – 2 voorsprong te zijn gekomen vielen de blauwwitten terug. Sportlust’46 wist slechts één keer het net te vinden waardoor Quick Boys  de zege naar zich toe trok.

Thuisploeg Sportlust’46 startte fanatiek wat binnen vijf minuten spelen in twee prima kansen resulteerde.  Dimitri Djollo leek op aangeven van Stanley Mailoa de score te openen, de opgelegde kans was niet aan Djollo besteed waardoor Quick Boys ontsnapte aan een vroege achterstand.  Amper bekomen van de schrik moest de blauwwitte defensie toezien hoe Matthijs Boom zich knap vrijspeelde om vervolgens de bal net naast het doel te plaatsen.

De Woerdense storm leek al snel geluwd. Quick Boys stelde snel orde op zaken en verplaatste het spel naar de speelhelft van de tegenstander.  Uit een actie van Yuri Guijt leek Quick Boys op voorsprong te komen, doelman Aaron Balk was de inzet niet de baas, via de paal ontsnapte Sportlust’46 aan een achterstand.  Kort hierop testten zowel David Almeida als Tommy Bekooij doelman Balk nog die de schade voorlopig nog wist te beperken.  Na tien minuten spelen plaatste Yuri Guijt de bal net naast het doel. Na amper tien minuten spelen had Quick Boys al aardig wat doelkansen weten te forceren.

Na een kwartier spelen kwam Quick Boys verdiend op voorsprong door een doelpunt van Chevello de Rijp die een assist van Yuri Guijt afrondde.  Quick Boys bleef het vijandelijke doel onder druk zetten, toch zou het nog tien minuten voordat de voorsprong verdubbeld leek te worden. Chevello de Rijp werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Rory van Gulik, die zijn overtreding bestraft zag met een strafschop.  Bij die strafschop koos doelman Balk de goede hoek waardoor hij de inzet van Derek van der Plas wist te stoppen.

Quick Boys liet zich niet kennen door deze tegenvaller en bleef onverminderd druk zetten op de defensie van Sportlust’46  die regelmatig steekjes liet vallen waar Quick Boys niet van profiteerde. Tien minuten voor de rust verhoogde Quick Boys door een doelpunt van  Jaap van der Plas de score naar 0- 2.  Van der Plas kwam in balbezit uit een door de Sportlust’46 afgeslagen aanval die was opgezet door Derek van der Plas.

Vlak voor rust was Sportlust’46 uit een actie vanaf de rechterflank door Stanley Mailoa die Matthijs Boom in stelling wist te brengen nog dicht bij een tegentreffer. Doelman Patrick de Groot was de spelbreker zodat Quick Boys met een 0 – 2 voorsprong kon gaan rusten.

Bij Sportlust’46 had men de gelatenheid die men in de eerste helft te lang uitstraalde in de kleedkamer van zich afgeschud.  Direct werd de aanval gezocht, amper begonnen werd geprofiteerd van balverlies van Vincent Verbond waaruit Stanley Mailoa werd bereikt die met een snoeihard schot Patrick de Groot kansloos liet.  Kort daarop was Dimitri Djollo dicht bij de gelijkmaker, hij mikte de bal over het doel.

Quick Boys probeerde het tij keren, een afstandsschot van Jaap van der Plas belandde net naast het doel,  het meeste gevaar kwam voorlopig van Sportlust’46. Patrick de Groot had de handen vol bij doelpogingen van Dimitri Djollo en van Guus Verhoef, in balbezit gekomen op aangeven van Stanley Mailoa.  Met opportunistisch spel wist Sportlust’46 de blauwwitte defensie onder druk te zetten. Quick Boys kwam niet meer tot het dominante spel dat in de eerste helft zo lang zichtbaar was geweest.

Toch zou Quick Boys zich in de loop van de tweede helft enigszins herstellen. Met nog kwartier te spelen hadden de blauwwitten pech toen Tommy Bekooij Chevello de Rijp net niet wist te bereiken zodat de bal voorlangs het doel ging.  Sportlust’46 zou nog twee goede doelkansen krijgen. Eerst bracht Patrick de Groot uitkomst bij een doelpoging van weer Stanley Mailoa, later wist de vrijstaande invaller Martijn Jansen niet te profiteren van een opgelegde kans.

In de loop van de tweede helft hield pech Quick Boys af van een verhoging van de voorsprong. Eerst bracht de paal uitkomst voor Sportlust’46 bij een doelpoging van Chevello de Rijp die door Derek van der Plas in positie was gebracht. Vlak voor tijd werkte Evert Bauman, doelman Balk was al gepasseerd, de bal van de doellijn weg uit een doelpoging van Chevello de Rijp.