Quick Boys rolt Ter Leede op in tweede helft

Ter Leede – Quick Boys 0 – 4
Quick Boys deed goede zaken tegen Ter Leede. In de eerste helft werd niet gescoord. Kort na rust kwamen de blauwwitten door een doelpunt van uitblinker Chima Onyeike op voorsprong. Daarna was het gedaan met de tegenstand van Ter Leede, dat nog drie keer een doelpunt te verwerken kreeg.

Met de wetenschap in het achterhoofd dat in deze wedstrijd geen punten mochten worden verspeeld om in het spoor te blijven van koploper vv Noordwijk zocht  Quick Boys direct de aanval maar kwam nog niet tot scoren.

De eerste echte scoringskans was voor Ter Leede. Na een kwartier spelen kwam Michan Verbeek in scoringspositie maar attent handelen van doelman Peter Messemaker voorkwam een achterstand voor de blauwwitten.

Kort hierop produceerde Quick Boys twee scoringskansen. Eerst via een op rechts opgezette aanval door Sven Onclin die scherp voorzette maar moest toezien dat een medespeler niet meer dan een hoekschop uit deze aanval kon forceren.  Direct daarna kopte Hendrik van Beelen net naast uit een op links door Jaap van der Plas opgezette aanval.

Quick Boys was weliswaar de bovenliggende partij maar was te slordig in de afwerking van de kansen, daarbij moest nog steeds rekening worden gehouden met de uitvallen van de thuisploeg.  Een kwartier voor tijd leek Michan Verbeek een misser van Peter Messemaker af te straffen. Quick Boys ontsnapte aan een achterstand toen Verbeek de bal voorlangs het doel schoot.

Tot de rust zou Quick Boys nog meerdere kansen produceren, maar de ploeg bleef slordig in de afwerking van de kansen waardoor de ploegen met de brilstand op het scorebord gingen rusten.

Bij Ter Leede was Lukas van der Geest in de kleedkamer achtergebleven, Lucas Wiering was zijn vervanger. Het spelbeeld uit de eerste helft met een drukkend Quick Boys werd weer snel zichtbaar.

Na ruim vijf minuten spelen kwam Derek van der Plas oog in oog met doelman Serge van den Ban, maar Van der Plas miste weer de koelbloedigheid deze opgelegde kans te benutten.  Een minuut later brak Chima Onyeike op aangeven van Hendrik van Beelen de ban door de bal snoeihard het doel in te werken.  Nu was voor Quick Boys de spanning van de wedstrijd af. De ploeg zou rustig kunnen gaan werken aan een verdere vergroting van de voorsprong.

Jaap van der Plas verliet het veld ten faveure van Patrick Duarte,  waarmee de aanvalslinie van Quick Boys werd verfrist. Bij Ter Leede ging Thom Lommers naar de kant voor Ronnie Verplancke.  Quick Boys  bleef kansen produceren maar bleef tekort schieten bij  de afronding van die kansen waardoor Ter Leede met die magere achterstand bleef proberen de aansluitingsgoal te scoren.

Met nog een kwartier te spelen maakte Jaap van Duijn een einde aan de geelrode illusies. Na een overtreding op hem nam Van Duijn net buiten het strafschopgebied een perfecte vrije schop die onhoudbaar was voor doelman Van den Ban.  Een bevrijding voor Van Duijn, na ruim drie maanden eindelijk weer een doelpunt in competitieverband.

Een paar minuten later vergrootte Derek van der Plas de score door op aangeven van Chima Onyeike te scoren. Waar Van der Plas uit een aantal opgelegde kansen niet tot scoren kwam was wist hij uit deze situatie die niet gemakkelijk was wel het net te vinden.

Kort hierna werd Jaap van Duijn gewisseld voor Thomas Dijk. Deze mocht toezien hoe Chima Onyeike met nog vijf minuten te spelen de bal aflegde op de meegekomen Niels van Duijn die de bal bekeken langs doelman Van den Ban werkte om vervolgens tergend langzaam het doel in te rollen. Direct na op 4 – 0 voorsprong kreeg Onyeike een publiekswissel, Thijs van Kruistum was zijn stand-in.

Quick Boys heeft een goede generale repetitie gehad voor de komende kraker op Sportpark Nieuw Zuid tegen vv Noordwijk, dat in deze wedstrijdronde eveneens een afgetekende overwinning behaalde.  Willen de blauwwitten hun kampioensaspiraties in stand houden zal dan gewonnen moeten worden tegen die andere kandidaat voor het kampioenschap in de Hoofdklasse A.