Quick Boys sluit in mineur seizoen af

Quick Boys – Rijnsburgse Boys 0 – 3
Eindelijk het zit er op. Het seizoen met de doelstelling promotie naar de topklasse af te dwingen eindigde in een sof. De slotwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd geheel in stijl afgesloten. Zonder noemenswaardige moeite konden de Rijnsburgers de wedstrijd met een 0 – 3 overwinning afsluiten. Weer kwam Quick Boys er onvoldoende aan te pas.

Binnen vijf minuten was Rijnsburgse Boys al op voorsprong gekomen. Nadat Rijnsburgse Boys al gemorst had bij twee kansen Martijn Gootjes trefzeker en rondde een voorzet vanaf de rechterflank af.

Quick Boys was traag in de opbouw waardoor de verdediging van Rijnsburgse Boys zelden in problemen kwam. Na ruim tien minuten spelen leek Sander van der Horst toch een goede gelegenheid te hebben de score weer gelijk te trekken nadat hij door Maarten Bak was vrijgespeeld voor doelman Richard van Nieuwkoop. De kans was niet aan Van der Horst besteed, de bal werd naast het doel geplaatst.

Het tempo in de wedstrijd lag te laag en Quick Boys zag geen gelegenheid het tempo op te schroeven waardoor Rijnsburgse Boys in staat werd gesteld in de wedstrijd te domineren zonder daar noemenswaardige moeite voor te hoeven doen.  Als de blauwwitten al in de buurt van het vijandige doel kwamen ontbrak de benodigde creativiteit om het de tegenstander moeilijk te maken.  Dat werd na twintig minuten spelen nog eens onderstreept door Derek van der Plas die de gelijkmaker voor het intikken leek te hebben maar toch niet meer dan een hoekschop forceerde.

De wedstrijd kabbelde voort en Quick Boys leek zowaar wat beter in de wedstrijd te komen. Maar nog steeds werden de kansjes die werden geproduceerd niet benut. Bovendien moesten de blauwwitten rekening blijven houden met de snelle uitvallen van geelzwarten waar regelmatig kansen uit voortkwamen.

Lichtpuntje voor Quick Boys was Leandro Resida die op rechts oudgediende Jelle Bouma regelmatig te kijk zette. Vlak voor tijd werd Resida na een charge net buiten het strafschopgebied ten koste van een gele kaart naar de grond gewerkt door Dennis Groot. Maarten Bak plaatste de vrije schop in de voeten van Chima Onyeike die de bal eenvoudig langs doelman Van Nieuwkoop leek te kunnen werken, toch bleef de gelijkmaker uit.

Voor rust zou Rijnsburgse Boys de voorsprong nog verder verhogen. Jelle Bouma kon een rush vanaf de rechterflank afronden, doelman Martijn de Zwart was kansloos op Bouma’s inzet

Na de rust kwamen de teams ongewijzigd terug in het veld. Rijnsburgse Boys had de smaak nog steeds te pakken en zette direct weer druk op het doel van de tegenstander. Binnen vijf minuten ontsnapte Quick Boys aan een 0 – 3 achterstand. De lat bracht uitkomst bij een doelpoging van Martijn Gootjes

Ruim halverwege de wedstrijd was Quick Boys dicht bij de 1 – 2 toen Chima Onyeike een voorzet vanaf rechts koppend het doel in leek te werken. Richard van Nieuwkoop moest alles geven om de tegenstander niet te laten scoren maar slaagde daar wel in.

Tussentijds had Quick Boys al gewisseld. Derek van der Plas was na ruim tien minuten naar de kant gehaald voor de debuterende Renalde Nagtegeller die zich niet zou laten zien in deze wedstrijd. De vertrekkende Jan Schaap kreeg een publiekswissel, hij werd vervangen door Dick van der Toorn. De laatste wissel bij Quick Boys was de wissel van Peter Timmermans voor Eef Schoneveld. Twee vertrekkende spelers die elkaar afwisselden.

Die applauswissel  viel bij Rijnsburgse Boys ook de vertrekkende Menno van Roosmalen en Jelle Bouma ten deel, in het veld namen hun teamgenoten al uitgebreid afscheid van hen. Peter Freke en Mustafa Celen kregen hun invalbeurt. Met hun komst kreeg Rijnsburgse Boys zowaar weer wat pit.

Met nog vijf minuten te spelen werd het verschil tussen de promovendus naar de topklasse en het team dat zich amper wist te onttrekken aan het spelen van p/d wedstrijden onderstreept door weer Martijn Gootjes. Uit een positie waarin hij wel héél  erg vrij stond kon hij op doel oprukken om vervolgens 0 – 3 op het scorebord te laten aantekenen.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Timmermans (Schoneveld), Mark van der Plas, Van der Horst, Marco van der Plas, Derek van der Plas (Nagtegeller), Resida, Schaap (Van der Toorn), Onyeike, Van Beelen ©, Bak.