Quick Boys snakt naar einde competitie

DOTO – Quick Boys 4 – 1
Nog één wedstrijd dan is het nachtmerrieseizoen eindelijk voorbij.  Het  jubileumjaar zou extra glans  moeten krijgen door  promotie naar te topklasse af te dwingen. Die gedroomde promotie naar de  Topklasse hadden de blauwwitten al een paar weken geleden moeten laten varen.  Nog steeds mist Quick Boys inspiratie om de negatieve spiraal eindelijk te doorbreken en presteert daarentegen steeds beroerder. Zo belabberd zelfs dat een groot gedeelte van de trouwe aanhang het voor de rest van het seizoen wel gelooft en zich niet meer laat zien.  Zelfs DOTO dat veroordeeld is tot het spelen van p/d wedstrijden had geen kind aan de blauwwitten en trok kinderlijk eenvoudig de zege naar zich toe. Schorsingen en blessures zorgden ervoor dat Jasper de Muijnck spelers moest opstellen uit het tweede elftal, al mag dat geen excuus zijn voor het zwakke optreden.

Quick Boys zette direct na aftrap tegenstander DOTO onder druk en had na vijf minuten de pech dat een vrije schop na een overtreding op Maarten Bak door Leandro Resida op de lat werd gemikt. Doto wist zich al snel aan de druk te onttrekken en  wist het spel naar de helft van de tegenstander te verplaatsen. Verder dan het creëren van een aantal hoekschoppen kwam men voorlopig niet.

Quick Boys maakte het de tegenstander wel erg gemakkelijk door de flanken onvoldoende te gebruiken, teveel aanvallen liepen door het overvolle centrum waar Chima Onyeike te weinig balvast was om er iets mee te doen.  Als er al werd aangevallen over de flanken was er weer onvoldoende aansluiting aanwezig om de voorzetten tot doelkansen te verwerken.

Na een half uur spelen kwam DOTO op voorsprong. Nilton Ramos kreeg teveel ruimte om een voorzet vanaf de rechterflank te verzilveren. Doelman Martijn de Zwart was kansloos op zijn inzet.  Kort hierop was  Quick Boys dicht bij de gelijkmaker. De doelpoging uit een hoekschop van Thomas Dijk werd van de lijn weggewerkt.  Toch kwam Quick Boys met nog vijf minuten te spelen weer op gelijke voet met DOTO toen Chima Onyeike koppend een voorzet vanaf de rechterflank verzilverde.  Toch kwam DOTO voor de rust weer op voorsprong toen Mounir El Ouazizi een aanval scorend afrondde. Weer mocht de blauwwitte defensie het zich kwalijk nemen dat dit doelpunt zo gemakkelijk viel. DOTO had de smaak te pakken gekregen en bleef onverminderd druk zetten op het doel van Quick Boys. Als een van de weinigen was doelman Martijn de Zwart in goeden doen, hij wist de schade voorlopig nog beperkt te houden waardoor DOTO met een 2 – 1 voorsprong de rust in ging.

Die rust zou niet de ommekeer brengen die nodig was om alsnog het tij te keren.  DOTO wist dat de winst er tegen deze tegenstander in zat en zette direct weer druk op het doel van de tegenstander.  De wissel van Leandro Resida door Eric Homan leek zowaar direct goed uit te vallen.  Direct na te zijn ingevallen wist Homan een voorzet vanaf de rechterflank te plaatsen op Maarten Bak die moest toezien hoe zijn inzet door de paal werd gekeerd.  Toen was het gedaan met Quick Boys dat zich naar het einde van de wedstrijd zou worstelen.

Na een kwartier spelen vergrootte DOTO de voorsprong naar 3 – 1. Eef Schoneveld beging binnen het strafschopgebied een overtreding op Nilton Ramos. Strafschop volgens arbiter Van Waveren. Michael Scholten liet Martijn de Zwart vanaf elf meter kansloos.  Met het oog op het drukke programma van de komende weken kon DOTO nu de teugels laten vieren, zonder dat Quick Boys daar kon profiteren.

Quick Boys zakte gaandeweg de wedstrijd steeds verder in. Een dubbele wissel, Roel de Vries en Bennie van Fruchten voor Sander van der Horst en Maarten Bak bracht daar geen verandering in.  Met nog tien minuten te spelen vergrootte DOTO de voorsprong naar 4 – 1. Nilton Ramos kreeg een vrije gang richting het doel van de tegenstander aangeboden en gaf  Martijn de Zwart voor de vierde keer in deze wedstrijd het nakijken.

Hoewel DOTO in de resterende tijd nog meerdere kansen had de score verder te verhogen bleef de teller steken op vier doelpunten voor de thuisploeg, terwijl de gasten niet bij machte waren de stand een wat dragelijker zicht te geven waardoor de wedstrijd in een 4 – 1 overwinning voor de thuisploeg eindigde.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Schoneveld, Mark van der Plas, Van der Horst (Van Fruchten), Marco van der Plas, Timmermans, Resida (Homan), Van Beelen ©, Onyeike, Bak (De  Vries), Dijk