XerxesDZB – Quick Boys 2-1

Quick Boys heeft de uitwedstrijd bij XerxesDZB met 2-1 verloren. De eerste helft werd doelpuntloos afgesloten, halverwege de tweede helft kwam XerxesDZB op voorsprong, die met nog een kwartier te spelen teniet werd gedaan. Vlak na de gelijkmaker wist XerxesDZB weer te scoren, deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Voor de eerste maal dit seizoen bleef Quick Boys in een uitwedstrijd puntloos. Ondanks de nederlaag plaatst Quick Boys zich voor de nacompetitie, dankzij puntverlies van concurrent Zwaluwen Vlaardingen.

Beide tegenstanders deden na de aftrap maar weinig onder voor elkaar. Beiden wisten maar zelden gevaarlijk te worden in de nabijheid van het doel van de tegenstander. Na tien minuten spelen kopte Harry Zwarthoed naast op aangeven van Jos van Beuningen. Een paar minuten later mocht Quick Boys na een overtreding op Tommy Bekooij op de rand van het strafschopgebied nemen, de vrije schop bleef zonder consequenties voor XerxesDZB.

In de loop van de eerste helft zou Quick Boys meer en meer het initiatief naar zich toetrekken. Nog steeds bleven de blauwwitten onmachtig de defensie van XerxesDZB te verschalken. Als dat al lukte, voorkwam doelman Marcel van Staaijeren schade voor zijn team, zoals bij een actie van Yordi Teijsse die een scoringskans kreeg, maar zijn inzet door doelman Van Staaijeren gekeerd zag worden.

Tien minuten voor de rust werd XerxesDZB voor de eerste maal gevaarlijk toen oud Quick Boyzer David Almeida leek te profiteren van de ruimte die hem werd geboden, Almeida zag zijn doelpoging door doelman Martijn de Zwart gekeerd worden. Met de rust in zicht zou XerxesDZB nog aanzetten, maar wist niet gevaarlijk te worden. De rust werd ingegaan met de brilstand op het scorebord.

Beide teams kwamen na de rust in ongewijzigde samenstelling terug in veld. XerxesDZB liet weer spel zien dat vlak voor de rust werd vertoond, in de loop van de tweede helft zou het initiatief weer bij Quick Boys komen te liggen. Weer bleef het beide tegenstanders veel moeite kosten om tot kansen te komen. Quick Boys bleef onmachtig het gat in de verdediging te vinden.

Na een kwartier spelen werd Jeroen Ketting naar de kant gehaald voor Thom de Vries, zijn komst in het veld moest nieuwe impulsen geven aan het blauwwit offensief om het gat in de verdediging van de tegenstander te vinden. In deze wedstrijdfase zag Tommy Bekooij een doelpoging via de deklat over het doel verdwijnen. Bijna halverwege de tweede helft mocht Quick Boys na een overtreding van Jan Tuitel op Maarten Woudenberg net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, Mike Ruijter mikte de bal naast het doel.

Tegen de verhouding in kwam XerxesDZB op voorsprong. Op de rechterflank maakte Celsius Grant een actie waaruit de vrijstaande Quincy Oosterom werd bereikt, die koppend doelman De Zwart kansloos liet.  Quick Boys herpakte zich na een paar minuten en zette weer druk op het doel van XerxesDZB. Mike Ruijter kreeg te ruimte om van ver op doel uit te halen. Doelman Van Staaijeren had de nodige moeite zijn doel schoon te houden, uit de rebound werd invaller Thom de Vries bereikt die de bal over de doellijn wist te werken. De stand was weer gelijk getrokken.

Het zou niet lang duren voordat Quick Boys weer op achterstand zou komen. Uit een vrije schop werd Quincy Oosterom bereikt die voor de tweede maal in deze wedstrijd doelman Martijn de Zwart kansloos liet.

Quick Boys zette nog aan om de schade te repareren maar kwam niet meer tot scoren. Met het einde van de wedstrijd in zicht waagde Yordi Teijsse nog een doelpoging. Met een omhaal op de doellijn gooide Leon van den Berg roet in het eten voor de blauwwitten, de stand bleef ongewijzigd. Voor de eerste maal dit seizoen bleef Quick Boys in een uitwedstrijd puntloos.

Ondanks de nederlaag hebben de blauwwitten zich toch geplaatst voor de nacompetitie. Door de nederlaag van Zwaluwen Vlaardingen (1-0 bij kampioen Katwijk), de concurrent voor de tweede plek, is de tweede plek op de ranglijst veilig gesteld.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Van Beuningen (’81 S. van der Plas), Bentem, Ruijter, Ravensbergen, Bekooij, Woudenberg, J. van der Plas, Zwarthoed (’77 Driebergen), Ketting (’60 De Vries), Teijsse