Zwak DTS Ede geen partij voor Quick Boys

Quick Boys – DTS Ede 5 – 0
Voor het eerst sinds ruim twee maanden wist Quick Boys weer een thuiswedstrijd in winst om te zetten. Voor rust kwamen de blauwwitten door doelpunten van Jeroen Ketting op een 2 – 0 voorsprong, die voorsprong werd in de loop van de tweede helft verder uitgebouwd.

Direct na de aftrap zocht DTS Ede de aanval, die in een hoekschop zou resulteren, daarna was het voorlopig gedaan met de dadendrang van de Edenaren die zich zouden beperken tot verdedigen en hoopten dat een snelle counter uitkomst zou brengen.

Quick Boys zette al snel de toon door druk op het doel van de tegenstander te zetten. Na een paar minuten spelen leek Quick Boys hiervoor al beloond te worden toen Mike Philippo, na een aantal weken weer in de basis, Jeroen Ketting in stelling bracht die net iets tekort kwam om deze kans te verzilveren.

DTS Ede stond onder druk maar wist de blauwitte druk voorlopig nog te pareren.  Wilden de blauwwitten DTS Ede echt onder druk zetten dan zou het tempo opgeschroefd moeten worden, voorlopig lag het wedstrijdtempo te laag om de verdediging van de gasten te verontrusten.

Na een kwartier spelen had Quick Boys twee doelkansen gecreëerd. In deze wedstrijdfase kwamen de blauwwitten op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Ketting op aangeven van Geoffrey Galata die vlak voor het strafschopgebied een vrije schop nam na een overtreding op David Almeida.

Ondanks de achterstand bleef DTS Ede volharden in het verdedigende concept, waar Quick Boys het antwoord schuldig op bleef.  Weliswaar was de tegenstand matig toch wisten de blauwwitten het gat in de verdediging niet te vinden.

Toch zou Quick Boys in de loop van de eerste helft nog een aantal kansen te creëren. Eerst wist Chevello de Rijp vanaf de rechterflank het strafschopgebied binnen te dringen om vervolgens uit een moeilijke hoek op doel uit te halen. DTS Ede ontsnapte aan een hogere achterstand toen ook de afvallende bal door Jaap van der Plas niet over de doellijn gewerkt kon worden. In dezelfde wedstrijdfase scoorde Jeroen Ketting op aangeven vanaf de achterlijn door Jaap van der Plas zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

In de loop van de eerste helft produceerde DTS Ede eindelijk weer een doelkans toen Abdam Kabet leek te kunnen profiteren van een hapering in de blauwwitte defensie. Kabet wist niet te profiteren zodat DTS Ede doelpuntloos bleef. Tot de rust was Quick Boys nog meerdere malen dicht bij een verhoging van de voorsprong , het vizier stond niet op scherp zodat tot de rust meer doelpunten uitbleven.

Na de rust was het weer Quick Boys wat de klok sloeg. Meerdere malen leek de defensie van DTS Ede de bezwijken, nog steeds miste Quick Boys de scherpte om  meerdere opgelegde kansen te verzilveren.

In een poging de schade te herstellen liet DTS Ede zich in de tweede helft meer op de speelhelft van Quick Boys zien, overigens zonder gevaarlijk te worden. Die spelopvatting van de gasten bood Quick Boys meer ruimte. Daar profiteerde David Almeida van, die alle ruimte kreeg om op doel op te trekken om vervolgens een snoeihard op schot los te laten  dat doelman Ölkan Yilmaz kansloos liet.

Amper bekomen van de schrik zag DTS de achterstand verder oplopen toen Geoffrey Galata uit een vrije schop na een overtreding op Jeroen Ketting de vrije schop in het doel krulde.

Bij Quick Boys was inmiddels Anton den Haan naar de kant gehaald voor Vincent Verbond, later zouden ook nog Michael van der Heijden en Jeroen Ketting naar de kant worden gehaald voor Martijn Kuijt en Maarten Bak.

DTS Ede werkte hard maar kwam tekort tegen Quick Boys dat teveel kansen nodig had en desondanks met een kwartier te spelen op een 5 – 0 voorsprong kwam uit een strafschop van Chevello de Rijp na een overtreding op Jaap van der Plas.

Quick Boys trachtte de voorsprong nog verder te vergroten, doelman Özkan Yilmaz stond een grotere overwinning in de weg  zodat Quick Boys de wedstrijd afsloot met een 5 – 0 overwinning.