Driepunter voor Quick Boys bij DVS'33

De wedstrijd tegen DVS’33 werd na de rust pas interessant. Quick Boys kwam op voorsprong maar zag DVS’33 alsnog langszij komen. Laat in de wedstrijd zette invaller Robert Steemers de blauwwitten weer op een voorsprong die niet meer werd weggeven. Eindelijk weer een driepunter voor Quick Boys.

Topscoorder Max van Steen bleef op de bank, Jesse Driebergen stond in de basis tegen DVS’33 dat tot dusverre in de thuiswedstrijden de meeste punten behaalde.  Voor Quick Boys gold juist het omgekeerde.

Qua niveau ontliepen beide tegenstanders elkaar maar weinig , beiden kwamen voorlopig maar zelden tot doelkansen. Het eerste serieuze wapenfeit deed zich voor na tien minuten spelen. Mohamad Mahmoed beging in de buurt van het strafschopgebied een overtreding op Roald de Vries. De vrije schop die volgde bleef zonder gevolgen voor Quick Boys.  Beide tegenstanders probeerden elkaar onder druk te zetten maar slaagden daar maar zelden in, beide defensies kwamen niet in de problemen. Beide tegenstanders leken ook de afmaker te missen die meer rendement uit de spaarzame kansen zou kunnen halen.

Bijna halverwege de eerste helft leek Jesse Driebergen de gelegenheid te krijgen de score te openen. Driebergen, door Jerghinio Sahadewsing oog in oog met doelman Huiskamp gezet, zag zijn doelpoging alsnog onderschept door Rico Wolven. Een van de schaarse kansen om op voorsprong ging teniet. Aan de andere kant werd met nog een kwartier te spelen DVS’33 gevaarlijk uit een hoekschop, ook Basil Camara kwam niet tot scoren. Een paar minuten later probeerde Kay Velda met een afstandsschot doelman Martijn de Zwart te verrassen, weer bleef een doelpunt uit. Quick Boys speelde te vaak de lange bal, maar door de lengte binnen het team van DVS’33 bleef deze tactiek zonder succes. De blauwwitten kwamen voorlopig te kort om de thuisploeg te verrassen. Met de rust in zicht zou Frank Heus nog gevaarlijk worden voor DVS’33. Heus zag zijn doelpoging door Dennis van der Plas weggewerkt worden.

Na de rust twee dezelfde teams in het veld, beiden konden op aanvallend gebied nog steeds geen potten breken. Het werd pas een wedstrijd nadat Quick Boys op voorsprong kwam. De geelzwarte defensie kon een hoekschop niet weggewerken, uiteindelijk kwam de bal in de voeten van mee opgekomen Dennis van der Plas die daardoor de score kon openen.

DVS’33 ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Al na tien minuten spelen kwam Quick Boys in de problemen. Bij een doelpoging van aanvoerder Maurice de Ruiter bracht de doelpaal voorlopig soelaas voor Quick Boys. Nog was het gevaar niet geweken. De aanval kon worden voorgezet, een volgende doelpoging werd door Martijn de Zwart geneutraliseerd. Na ruim een kwartier spelen was De Zwart kansloos bij een geplaatste vrije schop van Kay Velda. De stand was weer gelijk getrokken.

DVS’33 zette aan om op voorsprong te komen, dat offensief duurde maar kort. Weer kreeg Quick Boys een prima kans om weer op voorsprong te komen toen Jordy Groot door Jesse Driebergen in kansrijke positie werd gebracht. Met een prima redding voorkwam doelman Huiskamp een doelpunt.

Beide coaches sloegen aan het wisselen. Bij DVS’33 ging Coen Vloedgraven naar de kant voor Isa Kisiler. Later zouden ook nog Frank Heus en Haico Epe naar de kant worden gehaald voor Jorran van Santen en Lars van de Wetering. Bij Quick Boys werd Jordy Groot gewisseld voor Milan Hoek, Mohamed el Osrouti werd naar de kant gehaald voor Robert Steemers en laat in de wedstrijd werd Philippe den Hartog gewisseld voor Yassire Hamdani.

Beide tegenstanders waren op zoek naar de overwinning. Het einde van de wedstrijd was al in zicht. Eerst probeerde Benjamin Roemeon Martijn met afstandsschot te verrassen, de bal ging maar net over het doel. Daarna leek Quick Boys aan het langste eind te trekken toen invaller Robert Steemers door Philippe den Hartog werd aangespeeld en kon profiteren van de hem geboden ruimte. Vol op snelheid hield Steemers het hoofd koel en plaatste de bal in het doel langs de uit zijn doel gekomen doelman Huisman.

Een paar minuten later leek Quick Boys de voorsprong verder te kunnen uitbouwen toen Haico Epe binnen de beruchte lijnen hands maakte. Jerghinio Sahadewsing moest zijn meerdere erkennen in doelman Huiskamp waardoor de wedstrijd spannend bleef. In de resterende tijd zou Quick Boys nog twee keer gevaarlijk worden, in beide gevallen bracht Daan Huiskamp uitkomst voor DVS’33 zodat de eindstand werd bepaald op 1 – 2.