Quick Boys verdient meer tegen Scheveningen (incl. beelden)

Weer bleef Quick Boys puntloos al had het in deze wedstrijd meer verdiend. Na een 0 – 2 ruststand wisten de blauwwitten in de loop van de tweede helft de schade te herstellen. In de slotminuten van de wedstrijd bleef Quick Boys alsnog met lege handen achter

Quick Boys had voor eigen publiek nog wat goed te maken na het smadelijke verlies tegen Rijnsburgse Boys. De blauwwitten verloren de toss, maar kenden een goede start van de wedstrijd. Al snel nadat arbiter Keijl had gefloten om de wedstrijd te laten beginnen leek Mohamed el Osrouti  Max van Steen de score te laten openen, Van Steen kwam een teenlengte tekort om de bal het doel in te werken. Een paar minuten later verdiende Jordy Groot meer bij de afronding van een aanval die werd opgezet door El Osroutii die via Kenneth Misa-Danso De Groot bereikte die de bal op de doelpaal mikte waardoor Scheveningen een vroege achterstand werd bespaard.

Gaandeweg herstelde Scheveningen zich van de matige wedstrijdstart om richting halverwege de eerste helft op voorsprong te komen door een afstandsschot van Ricardo Samoender die profiteerde van matig uitverdedigen van de zijde van de blauwwitte defensie en met zijn snoeiharde afstandsschot Scheveningen op voorsprong zette.

Die voorsprong bood Scheveningen de mogelijkheid een afwachtende houding in te nemen. Quick Boys kreeg het initiatief in de wedstrijd aangeboden, de gasten gokten op de counter. Voorlopig kampten de blauwwitten met het euvel dat teveel passes niet aankwamen en men geen mogelijkheid zag de gasten onder druk te zetten.  Als Scheveningen aanzette liet Quick Boys teveel inzakken, zonder de tegenstander te storen, waardoor de uitvallen van Scheveningen voor het nodige gevaar zorgden.

Met de rust in zicht leek Quick Boys gevaarlijk te worden uiteen vrije schop van Jerghinio Sahadewsing die Max van Steen bereikte die de bal in de handen van doelman Wolsheimer kopte. Daarna leken zowel Mohamed el Osrouti als Max van Steen nog dicht bij de gelijkmaker, in beide gevallen weigerde doelman Wolsheimer te capituleren.  Aan de andere kant liet ook Scheveningen zich middels Ruben Koorndijk gelden die Peter Jungschläger bereikte wiens doelpoging via doelman De Zwart over het doel werd gewerkt. Met de rust in zicht zette Scheveningen aan, forceerde in de omgeving van het strafschopgebied meerdere vrije schoppen waarvan de laatste in slotminuut van de eerste helft via Levi Schwiebbe ers in de voeten kwam van Samir el Moussaoui wiens doelpoging in de touwen belandde waardoor Quick Boys op slag van rust tegen een 0 – 2 achterstand aankeek.

In de tweede helft trachtte Quick Boys de schade te herstellen maar slaagde daar voorlopig niet in, Scheveningen zette aan om de voorsprong verder te vergroten. Toch gaf Jerghinio Sahadewsing de thuisploeg weer hoop door met een geplaatste schot doelman Wolsheimer kansloos te laten. Quick Boys kreeg weer hoop.

Nadat Scheveningen al Rensy Barradas had gewisseld voor Sandro Calabro sloeg men ook bij Quick Boys aan het wisselen. Eerst werd Jordy Groot naar de kant gehaald voor Jaap van der Plas, daarna de aangeslagen Kenneth Misa-Danso voor Philippe den Hartog en de moegestreden Max van Steen voor Jesse Driebergen. Bij Scheveningen zouden Tim Peters en Mitchell de Vlugt  nog gewisseld worden voor Mehmed Aldogan en Angelmo Vyent.

De aansluittreffer gaf Quick Boys vleugels, met nog een kwartier te spelen maakte invaller Den Hartog gelijk door met een snoeihard schot de bal bij de tweede paal langs doelman Wolsheimer te plaatsen. Uit een geslagen positie hadden de blauwwitten zich weer in de wedstrijd teruggeknokt, winst lag was nog niet uitgesloten.

Er ontspon zich een open wedstrijd met twee tegenstanders die op zoek waren naar de winst. Scheveningen was wakker geschud door de tegentreffers en ging alsnog op zoek naar meer. Quick Boys kreeg daardoor meer ruimte bij de aanvallen. Voor Scheveningen  was eerst Sandro Calabro dicht bij een doelpunt, vlak voor de doellijn zag hij geen mogelijkheid de bal over die doellijn te werken. Aan de andere kant zag invaller Jesse Driebergen zijn doelpoging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal belanden, daarna bracht doelman Wolsheimer ten koste van een hoekschop uitkomst voor zijn team uit een afstandsschot van Jerghinio Sahadewsing. Beide tegenstanders gingen volop voor de winst maar wisten het doel nog niet te vinden.  Met het einde van de wedstrijd in zicht trok Quick Boys alsnog aan het kortste eind. Nadat de bal op wonderbaarlijke wijze niet in het doel belandde kwam de afvallende bal alsnog in de voeten van invaller Sander Calabro die zijn team alsnog op voorsprong bracht.

Met de moed der wanhoop trachtte Quick Boys hoe dan ook tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen. Nadat eerst een overtreding die volgens alle betrokkenen, behalve arbiter Keijl, tot een strafschop had moeten leiden uitbleef kreeg de mee opgekomen Dennis van der Plas nog een gelegenheid de bal het doel in te werken, maar daar niet in slaagde. Weer bleef Quick Boys met lege handen achter, al  was dat in deze wedstrijd nadat alles was gegeven om de punten op Nieuw Zuid te houden.