Quick Boys trekt aan het kortste eind

Quick Boys ging de rust in met een 1 – 0 voorsprong maar zag geen kans om die voorsprong ook in de tweede helft vast te houden. Laat in de tweede helft kwam FC Rijnvogels langszij om vervolgens in de extra tijd de winst op te eisen.

Quick Boys startte in de zelfde samenstelling al in de succesvol afgesloten wedstrijd tegen Harkemase Boys. Met het resultaat uit deze wedstrijd was de hoop ontstaan dat eindelijk een kentering teweeg was gebracht. Verschil was dat FC Rijnvogels de laatste weken in de winning mood is terwijl Harkemase Boys al wekenlang  de ene wedstrijd na de ander wedstrijd verloor. Bovendien werd er een derby gespeeld, daarin is het resultaat al bij voorbaat onvoorspelbaar.

Al snel bleek dat FC Rijnvogels dat tot dusverre geen punten behaalde in uitwedstrijden in de derby tegen Quick Boyd daar verandering in wilde brengen.  Op zoek naar de openingsscore drongen de gasten aan bij de thuisploeg.

Pas na een kwartier spelen leek Quick Boys voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk te worden. Vanaf de achterlijn wist Jaap van der Plas Philippe den Hartog te bereiken wiens doelpoging niet het gewenste rendement opleverde. Een paar minuten later wist Den Hartog zich langs een aantal verdedigers te wurmen om vervolgens de bal in de doelmond te plaatsen, daar werd die voorzet verwerkt tot hoekschop die vervolgens in niets resulteerde, in ieder geval had Quick Boys eindelijk zijn tanden laten zien in deze wedstrijd.

1617-_quirij-Danso-08102016

Juist in deze wedstrijdfase kwam Quick Boys op voorsprong. Vanaf de middenlijn bereikte Anthony Benthem spits Max van Steen die alle gelegenheid kreeg om de juiste hoek uit zoeken om vervolgens doelman Messemaker te passeren. Het kostte FC Rijnvogels enige tijd om die tegenslag te verwerken, daarna ging de tegenstander volop aan de slag om tenminste de score weer gelijk te trekken.

Eerst leek Arno Dijkstra op weg  om de gelijkmaker te scoren, doelman Raymon Kuipers wist voorlopig nog schade voor zijn team te voorkomen, daarna leek FC Rijnvogels nog gevaarlijk te worden uit een vrije schop van Rob Zandbergen, wiens vrije schop  leek te worden weggewerkt door de blauwwitte defensie, de afvallende  bal kwam in de voeten van Bright Ampong die zag dat Raymon Kuipers de bal over de doellat tikte.

Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft zou Quick Boys nog een keer in gelegenheid komen de voorsprong verder uit te breiden. Rechtsback Henry Opoku maakte een actie om vervolgens de bal in de doelmond te plaatsen, daar wist men geen rendement uit die voorzet te halen.

Quick Boys speelde in een te laag tempo om het FC Rijnvogels lastig te maken, voeg daarbij dat teveel balverlies werd geleden en dat onderling teveel duels werden verloren dan wordt duidelijk dat FC Rijnvogels zich nog lang niet bij de dreigende nederlaag had neergelegd. Tot de rust wist Quick Boys de schade beperkt te houden, maar hoe zou dat na de rust gaan?

Beide teams startten na de rust in een ongewijzigde samenstelling. Al snel herhaalde zich het spelbeeld van de eerste helft, FC Rijnvogels drong aan terwijl Quick Boys trachtte de schade beperkt te houden en gokte op een misser van de tegenstander waardoor de voorsprong kon worden uitgebreid. Dat lukte niet, FC Rijnvogels groeide in de wedstrijd, drong steeds meer aan maar wist de gelijkmaker maar niet te scoren. In de tussentijd mocht Quick Boys zich druk maken om een al dan niet terechte claim op een strafschop nadat Max van Steen in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt, arbiter Karremans zag er geen strafschop in.

In een poging de wedstrijd naar zich toe te trekken ging coach Hein van Heek wisselen. Eerst werd Jop Verhagen naar de kant gehaald voor oude bekende Jaap van Duijn, later werden Romano van der Stoep en Jim Havenaar nog gewisseld voor Ogur Kaya en Thijs van Kruistum.  In de loop van de tweede helft verlieten bij Quick Boys  Philippe den Hartog het veld voor Robert Steemers,  werd  Mohamad Mahmoed gewisseld voor Jesse Driebergen, terwijl in de extra tijd Arie de Vreugd werd gebracht voor Kenneth Misa-Danso.

Met nog een half uur te spelen leek Quick Boys dicht bij een verdubbeling van de voorsprong toen Jaap van der Plas op aangeven van Henry Opoku op doel kon uithalen maar moest toezien hoe doelman Peter Messemaker met de voet de inzet wist te keren.  Dat zelfde gebeurde met een doelpoging van Max van Steen op aangeven van Jerghinio Sahadewsing , die doelpoging eindigde in een hoekschop die geen resultaat opleverde. Ruim halverwege de tweede helft voorkwam doelman Messemaker met snel uitkomen dat Sahadewsing gevaarlijk kon worden na te zijn vrijgespeeld.

Aan de andere kant wist FC Rijnvogels Quick Boys onder druk te houden, al was dat voorlopig zonder tot scoren te komen. De gasten bleven aandringen, terwijl de blauwwitten geen kans zagen onder die druk te ontsnappen en het wedstrijdbeeld te laten kantelen.

1617-quirij-08102016-strafschop

Laat in de wedstrijd wist FC Rijnvogels de score alsnog gelijk te trekken. Uit een hoekschop van Jaap van Duijn werd doelman Kuipers op het verkeerde been gezet, Arno Dijkstra mocht de bal in het verlaten doel plaatsen waardoor de score weer was gelijk getrokken. Nog was het leed niet geleden voor de blauwwitten. Bright Ampong versierde in de extra minuten een strafschop. Na de nodige consternatie wist Van Duijn doelman Kuijpers  te passeren waardoor FC Rijnvogels op voorsprong kwam. In de resterende tijd wist Quick Boys de schade niet te herstellen, waardoor weer een thuiswedstrijd werd verloren. Dat moet te denken geven met de komende wedstrijden tegen Odin’59, Capelle en Rijnsburgse Boys op het programma.