Quick Boys verliest bij FC Lisse

Quick Boys is de nieuwe competitie gestart met een nederlaag. Na in de loop van de eerste helft op achterstand te zijn gekomen wist tegenstander FC Lisse in de loop van de tweede helft de voorsprong te verdubbelen. Direct daarna scoorde ook Quick Boys dat er nog alles aan deed om tenminste een punt uit het vuur te slepen maar daar niet in slaagde.

FC Lisse zette Quick Boys direct onder druk, maar kwam voorlopig niet verder dan een afgedwongen hoekschop. Na vijf minuten spelen werd Quick Boys door Kenneth Misa-Danso voor het eerst gevaarlijk, ook hier bleef de afgedwongen corner zonder gevolgen.

Quick Boys stond onder druk, maar leek het na ruim tien minuten spelen over de rechterflank via Philippe den Hartog gevaarlijk worden. Zijn voorzet belandde in het strafschopgebied maar werd daar gemist door een medespeler, de afvallende bal kwam in de voeten van Jerghinio Sahadewsing die zag zijn doelpoging naast het doel belanden.

Net toen het er op leek dat de dominantie van FC Lisse was weggeëbd, kwam de thuisploeg op voorsprong. Op links kwam Koen Fokkema in balbezit die de bal aflegde op Steven Olsthoorn. Olsthoorn wist doelman Martijn de Zwart te passeren waardoor Quick Boys tegen een achterstand aankeek. Een paar minuten later leek Olsthoorn weer gevaarlijk te worden, nu werd zijn doelpoging gekeerd door De Zwart.

Quick Boys hanteerde een te laag tempo om FC Lisse onder de druk te krijgen. Wilden de blauwwitten wat forceren dan zou het tempo moeten worden opgeschroefd.  Met nog ruim tien minuten te spelen mocht Quick Boys na een overtreding op Kenneth Misa-Danso net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, die bleef zonder gevolgen zonder FC Lisse. De bal werd naar voren gewerkt, kwam in de voeten van Martin van Eeuwijk die zijn doelpoging gekeerd zag door Martijn de Zwart. Tot de rust zou FC Lisse middels Oliver Rifai nog een keer gevaarlijk worden, de score bleef uit. Beide tegenstanders gingen de rust in met een 1 – 0 voorsprong voor FC Lisse. Als Quick Boys daar in de tweede helft verandering zou willen brengen dan zouden de blauwwitten zich in de tweede helft onder de dominantie van de thuisploeg moeten ontworstelen.

Beide tegenstanders begonnen de tweede helft zonder wissels in te brengen. FC Lisse bleef jagen op een verhoging van de voorsprong. Eerst mocht Koen Fokkema uit een situatie met een buitenspelluchtje  doorgaan, zijn doelpoging werd gekeerd door keeper De Zwart. Een paar minuten later was het wel raak voor FC Lisse. Uit een vrije schop van Oliver Rifai werd Thierry Monteny bereikt die koppend Martijn de Zwart passeerde.

Quick Boys liet zich niet kennen en ging op zoek naar de aansluittreffer. Daar hoefden de blauwwitten niet lang op te wachten. Al meerdere malen kon rechtsback Henry Opoku richting het doel van de tegenstander oprukken, ook nu weer. Opoku legde af op de in het centrum geposteerde Jason Oost die vervolgens meerdere tegenstanders op het verkeerde been zette om daarna de bal langs doelman Bram van der Werff te werken.  Een paar minuten later leek FC Lisse de voorsprong weer te kunnen vergroten toen Koen Fokkema weer gevaarlijk kon worden, Martijn de Zwart weigerde te capituleren zodat de stand ongewijzigd bleef. Voordat Fokkema gewisseld zou worden voor Luciano Dompig zou hij nog een keer gevaarlijk worden, weer zou Fokkema  Martijn de Zwart op zijn weg vinden.

De aansluittreffer inspireerde Quick Boys , de blauwwitten hadden zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd.  Door de wissel van Fokkema was FC Lisse er niet sterker op geworden, niet langer meer was FC Lisse de dominante tegenstander.

Op zoek naar tenminste de gelijkmaker werden de moegestreden Philippe den Hartog en Henry Opoku  naar de kant gehaald voor Mohamed el Osrouti en Yassire Hamdani.  Later werd ook nog Jason Oost gewisseld voor Max van Steen. Quick Boys drong aan tegen FC Lisse dat zich volledig op de eigen speelhelft had teruggetrokken. Ondanks hard werken wisten de blauwwitten het net niet meer te vinden waardoor de eerste competitiewedstrijd met verlies werd afgesloten.

1617-LISQUI-13082016-MaxvanSteen

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku (Hamdani), Bentem (c), D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek, Sahadewsing, Driebergen, Den Hartog (El Osrouti), Oost (Van Steen), Misa-Danso