Quick Boys neemt Rijswijkse horde (incl. samenvatting)

Ruim halverwege de eerste helft kwam Quick Boys verdiend op voorsprong, tien minuten later werd de stand weer gelijk getrokken door Haaglandia. Ondanks meerdere kansen in de tweede helft leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de extra minuten scoorde Yordi Teijsse de winnende treffer.

De wedstrijd kende twee tegenstanders die wilden voetballen en in eerste instantie maar weinig onder deden voor elkaar. Pas na ruim tien minuten kon de eerste echte doelkans worden opgetekend toen Jerghinio Sahadewsing vanaf het middenveld een rush op het doel van doelman Steven Verstraten kon maken. Sahadewsing zag zijn doelpoging gekeerd worden, de rebound kwam in de voeten van Yordi Teijsse die de bal op de deklat mikte waardoor Haaglandia aan een achterstand ontsnapte.  Quick Boys was inmiddels de bovenliggende partij in de wedstrijd maar het zou nog tot halverwege de eerste helft duren voordat de blauwwitten weer gevaarlijk zouden worden. Dit maal uit een vrije schop aan de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Milan Hoek. Doelman Verstraten bracht uitkomst op de vrije schop van Delano a Cohen.

Quick Boys drong aan bij Haaglandia en kreeg na een paar minuten later alsnog loon naar werken toen Yordi Teijsse via een Henry Opoku in balbezit kwam om vervolgens van ver een doelpoging te wagen waarbij doelman Verstraten nu wel het nakijken had.  Quick Boys had de smaak te pakken en bleef Haaglandia onder druk zetten. Kort na op voorsprong te zijn gekomen mocht Quick Boys weer een hoekschop nemen, die van de doellijn weggewerkt kon worden, de rebound kwam in de voeten van Delano a Cohen die moest vaststellen dat de deklat weer uitkomst bracht voor Haaglandia.

Toch zou Haaglandia met het eind van de eerste helft al zicht de schade weer repareren.  Quick Boys verdedigde ver voor het doel en bij een aanval wist Karam Boukhari Joey Ravensbergen te verrassen om vervolgens de bal over de uit zijn doel gekomen doelman Martijn de Zwart te lobben en de bal in het doel te laten verdwijnen. Die gelijkmaker inspireerde Haaglandia tot meer, maar het doel werd niet meer gevonden. In de extra tijd werd Milan Hoek nog in stelling gebracht door Jerghinio Sahadewsing, Hoek wist geen rendement uit deze doelkans te halen.

Quick Boys begon de tweede helft zonder Robert Steemers, Jaap van der Plas was zijn vervanger. Weer werd Haaglandia onder druk gezet al bleven echter doelkansen uit voor Quick Boys.  Met opportunistisch spel, de lange bal naar voren, trachtte Haaglandia Quick Boys te verrassen. Verder dan een vrije schop, die in de muur belandde, zou men niet komen. De defensie van Haaglandia zou steeds meer onder druk komen te staan. Na een kwartier spelen moest John Bos ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken, dat bleef behalve de kaart nog zonder consequenties voor Haaglandia. Een paar minuten beging Bos een overtreding op de doorgebroken Mohammed el Osrouti. Weer kreeg Bos een gele kaart gepresenteerd en mocht voortijdig gaan douchen. Die vrije schop bleef zonder gevolgen voor Haaglandia. Halverwege de tweede helft leek Quick Boys op voorsprong te komen toen Dennis van der Plas werd bereikt uit een vrije schop van Jerghinio Sahadewsing. Met een onwaarschijnlijke redding hield doelman Verstraten zijn doel schoon. Kort daarop leek Haaglandia tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Quick Boys ontsnapte aan een achterstand, de doelpaal bracht uitkomst op de doelpoging van Kamal Amheye.

Ook Milan Hoek en Mohammed el Osrouti werden gewisseld voor Max van Steen en Gerard Aafjes.  Quick Boys bleef aandringen maar wist mede door prima keepen van Steven Verstraten geen verandering in de score aan te brengen. Dat lukte alsnog in de extra tijd toen Jerghinio Sahadewsing vanaf de linkerflank Yordi Teijsse wist te bereiken die gelegenheid kreeg de bal voor zijn goede voet te krijgen om nu wel doelman Verstraten het nakijken te geven. In de weinige tijd die resteerde probeerde Haaglandia om alsnog verandering in de score aan te brengen. Daar slaagden de gastheren niet meer  in. Weer sloot Quick Boys een wedstrijd winnend af en zag de achterstand op de koploper weer twee punten minder worden.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek (van Steen), A Cohen (c), Sahadewsing, El Osrouti (Aafjes), Teijsse, Steemers (J. v.d. Plas)

Scoreverloop: ’25 0-1 (Teijsse), ’36 1-1 (Boukhari) | RUST | ’90+2 1-2 (Teijsse)