Matchwinner Opoku schiet Quick Boys naar winst

Quick Boys eindigde het jaar in stijl. Begin 2016 werd de eerste thuiswedstrijd tegen laagvlieger Heinenoord gewonnen, in de laatste thuiswedstrijd ging koploper FC Lisse voor de bijl. Bij de rust leidden de blauwwitten , die voorsprong werd niet meer weggegeven.

De tweede helft van de competitie is begonnen. In de thuiswedstrijd moest Quick Boys een antwoord geven op de
2 – 1 nederlaag die werd geleden op Sportpark Ter Specke tegen de tegenstander die vanaf die wedstrijd de koploper was van de derde divisie. FC Lisse liet er geen gras over groeien en trachtte direct haar visitekaartje af te geven door Quick Boys onder druk te zetten.

Koploper FC Lisse deed er alles aan om Quick Boys te imponeren en zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Vooralsnog deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar, beiden kwamen niet verder dan een aantal afgedwongen hoekschoppen die zonder resultaat bleven. Na een kwartier spelen kregen de gasten de beste kans om op voorsprong te komen toen Roel de Goede in kansrijke positie leek te komen, De Goede kwam niet tot scoren waardoor de stand nog ongewijzigd bleef.

Zonder gevaarlijk te worden zochten beide tegenstander het doel maar zagen geen gelegenheid die tegenstander onder druk te zetten. FC Lisse wist de aanvallende intenties van Quick Boys, teveel passes hadden niet het beoogde resultaat, in de kiem te smoren.

Met nog ruim een kwartier te spelen forceerde FC Lisse de voorlopig beste kans van de wedstrijd toen Thierry Monteny  in stelling werd gebracht, Monteny sneed door de blauwwitte verdediging en leek voorlopig beste kans van de wedstrijd te krijgen, maar plaatste de bal voorlangs het doel, waardoor de score nog uitbleef. In deze fase van de wedstrijd leek FC Lissen nogmaals gevaarlijk te worden, nu uit een hoekschop weer ontsnapte Quick Boys aan een achterstand toen de bal van de lijn werd weggekopt.

Aan de andere kant liet ook Quick Boys zich gelden. Vanaf de rechterflank zette Philppe den Hartog een aanval op. Via Roel de Goede kwam de bal bij doelman Brian van der Werff die de bal over het doel ten koste van een hoekschop over het doel wist te tikken. Een paar minuten later kreeg Henry Opoku alle ruimte alle ruimte om op te komen om vervolgens een doelpoging te wagen. Doelman Van der Werff had het nakijken op de geplaatste schot  van Opoku die in de verre hoek van het doel belandde. Quick Boys was op voorsprong gekomen. Die voorsprong inspireerde de blauwwitten die direct op naar meer op zoek gingen maar er niet in slaagden de voorsprong te vergroten.  Tot de rust zou de score ongewijzigd blijven.

1617-QUILIS-Henry_Opoku

Quick Boys verschool zich niet en ging in de tweede helft op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Na amper vijf minuten spelen leken de blauwwitten loon naar werken te krijgen toen vanaf de linkerflank Jerghinio Sahadewsing via Joey Ravensbergen een aanval werd opgezet waaruit Jesse Driebergen in stelling werd gebracht, een geelblauwe verdediger wist  nog meer schade voor zijn team voorlopig te voorkomen. Een paar minuten later verdiende Jerghino Sahadewsing meer bij zijn doelpoging die op de doelpaal belandde waardoor FC Lisse aan een grotere achterstand ontsnapte.

De koploper van de derde divisie had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en wist Quick Boys steeds meer onder druk te zetten. Met nog een half uur te spelen ontsnapte Quick Boys aan de gelijkmaker toen een kopbal van Martin van Eeuwijk maar rakelings over het doel werd gekopt. Aan de andere kant kreeg Quick Boys meer ruimte en leek daarvan te profiteren toen Philippen den Hartog in stelling werd gebracht door Jerghinio Sahadewsing, Den Hartog zag zijn doelpoging gekeerd.

1617-QUILIS-Mahmoed

In een alles of niets poging trachtte FC Lisse de schade alsnog te herstellen. Massaal trokken de gasten op om het blauwwitte doel te belegeren. Quick Boys stond onder druk maar wist, ondanks de ruim bemeten extra tijd, die druk te weerstaan. De geelblauwen moesten hun  meerdere erkennen in Quick Boys dat de laatste weken in goeden doen bleek, weer werden punten behaald tegen een kampioenskandidaat, werd en passant 2016 met een winstpartij afgesloten en is men door een goede wedstrijdserie nog steeds in de race voor winst van de tweede periode.