Quick Boys delft onderspit tegen ASWH

In Hendrik-Ido-Ambacht dolf Quick Boys het onderspit tegen ASWH. Na de eerste helft waarin de score uitbleef bracht wissel Robert Olijfveld meer elan in het team van ASWH dat al snel de score wist te openen. Toen ASWH nog verder wist op te hogen was het gedaan met de blauwwitten die laat in de wedstrijd uit een hoekschop nog een aansluittreffer scoorden.

ASWH zocht direct het initiatief en zette Quick Boys onder druk, dat resulteerde in de eerste minuten van de wedstrijd voor twee vrije schoppen in de buurt van het strafschopgebied die zonder gevolgen bleven. Na ruim tien minuten spelen wist Quick Boys de eerste doelkans te forceren, Robert Steemers plaatste de bal naast het doel.

Angst overheerste in het veld, beide teams speelden te afwachtend en namen alle tijd om de kat uit de boom te kijken. Voorlopig was voorzichtigheid troef. Ruim halverwege de eerste helft wist Milan Hoek vanaf de rechterflank de bal in de doelmond te plaatsen, daar ontbrak een medespeler om de voorzet af te ronden. Direct daarna werd aan de andere kant ASWH gevaarlijk, met kunst en vliegwerk wisten de blauwwitten de bal alsnog weg te werken. Het spel van ASWH was erop gericht om topscoorder Peter de Lange te vinden zodat die zijn kwaliteit als afmaker kon bewijzen, voorlopig lag De Lange aan banden van de blauwwitte verdediging.

Met nog tien minuten te spelen ontsnapte ASWH aan een achterstand toen Robert Steemers een voorzet vanaf de rechterflank op de paal kopte, in die wedstrijdfase plaatste Delano a Cohen. Vlak voor rust werd ASWH nog een keer gevaarlijk toen Peter de Lange een voorzet vanaf de linkerflank via de deklat over schoot.

ASWH startte de tweede helft zonder Bart Deprez, Robbert Olijfveld was zijn vervanger. Een wissel met gevolgen. Met de komst van Olijfveld wist ASWH de druk op Quick Boys te vergroten en eindelijk de score te openen.  Al snel wist ASWH meerdere hoekschoppen af te dwingen. Uit een van die hoekschoppen wist de Jerry Tieleman de score te openen.

De voorsprong inspireerde ASWH dat op zoek ging naar een verhoging van de voorsprong, terwijl Quick Boys daar maar weinig tegenover wist te stellen. Daar zouden de wissels die werden gebracht geen verandering in brengen. Na een kwartier spelen leek Jesper van den Bosch gevaarlijk te worden, doelman Martijn de Zwart wist het gevaar te keren. Ruim halverwege de tweede helft gaf Robbert Olijfveld zijn tegenstanders het nakijken maar plaatste de bal rakelings langs het doel. In die wedstrijdfase beging Henry Opoku binnen de beruchte lijnen een overtreding op Olijfveld. Dat resulteerde in een gele kaart voor Opoku en een strafschop waar Peter de Lange zich mee belastte. De Lange liet Martijn de Zwart kansloos, Quick Boys keek nu aan tegen een 2 – 0 achterstand.

In de resterende minuten trachtten de blauwwitten het tij nog te keren maar wisten de defensie van ASWH niet in de problemen te brengen totdat laat in de tweede helft Robert Steemers in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Oog in oog met doelman Stef Doedée hield invaller Jesse Driebergen het hoofd koel en liet de doelman van ASWH kansloos. In de resterende tijd probeerde Quick Boys nog tenminste een punt te behalen maar slaagde daarin niet zodat Quick Boys puntloos bleef in deze wedstrijd.