Met de hakken over de sloot langs Volendam

Quick Boys -Volendam 2 – 1
Met moeite slaagde Quick Boys erin op een matig bezocht Nieuw Zuid de winst te behalen tegen Volendam. Na in de eerste helft met pech te zijn geconfronteerd waardoor doelpunten uitbleven kwamen de gasten in de loop van de tweede helft op voorsprong. Een getergd Quick Boys wist de achterstand alsnog weg te werken en zo koploper vv Noordwijk in het zicht te houden.

Quick Boys dat verrassend met Jaber Akhrif op het middenveld startte leek al in de 1e minuut op voorsprong te kunnen komen. De doorgebroken Jaap van Duijn werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald door Henk Kleussien, die zag  dat zijn overtreding zonder gevolgen bleef.  Een paar minuten later mikte Jaap van Duijn de bal op de paal.

Quick Boys was de bovenliggende partij maar kwam vooralsnog niet verder dat het creëren van kansen en was niet in staat die kansen te verzilveren. Volendam kwam niet verder dan het plaatsen van counters, één keer kon Volendam gevaarlijk worden maar in dat geval bracht Martijn de Zwart uitkomst. Voor de rest kon de blauwwitte defensie de counters eenvoudig pareren.

Na ruim een kwartier spelen kwam Volendam weer goed weg toen Dustin Huisman de bal op de lat kopte.  In de loop van de 1e helft zou Volendam zich terugvechten in de wedstrijd. Quick Boys creëerde niet langer kansen, Volendam wel.  Met nog tien minuten te spelen kon Robert Mühren op topscoorder Jaap Molenaar passen, doelman De Zwart bracht uitkomst.  Een paar minuten later liet Jaap Molenaar zich weer gelden. Hij gaf meerdere Quick Boys verdedigers het nakijken om vervolgens de bal net naast het doel te plaatsen.

Ook na de rust bleef Volendam voetballen. Rechtsback Dick Zwarthoed die in het begin van de 1e helft de nodige problemen had met Jaap van Duijn had zich in de loop van de wedstrijd hersteld. Van Duijn had inmiddels een moeilijk te passeren tegenstander in de back gevonden. Bovendien begon de hoge temperatuur zijn tol te eisen waardoor het tempo wel tot een heel laag niveau daalde.

Quick Boys kwam in de problemen toen Volendam op voorsprong kwam, een achterstand die Quick Boys zichzelf mocht aanrekenen.  De blauwwitte defensie speelde de bal onnodig terug op doelman De Zwart die de pech had dat hij de bal tegen Jaap Molenaar schoot waardoor deze de bal eenvoudig op Robert Mühren kon plaatsen die wel raad wist met dit buitenkansje. Waar de blauwwitten in de 1e helft vergaten om op verdiende voorsprong te komen keek men nu aan tegen een 0 – 1 achterstand. Alle kansen op een eventueel kampioenschap leken verkeken, Quick Boys moest nu de rug rechten om een Noordwijks feestje nu al  te voorkomen.

Coach Van Leeuwen haalde Chima Onyeike en Jaber Akhrif naar de kant voor Patrick Duarte en Robert Jan Ravensbergen.  Quick Boys schroefde het tempo op, wist weer kansjes te creëren maar de afwerking liet nog steeds  te wensen over.  Halverwege de 2e helft kreeg Quick Boys eindelijk loon naar werken. Een inworp werd door Hendrik van Beelen doorgekopt en kwam terecht bij de vrijstaande Jaap van der Plas die doelman Kees Tol kansloor liet.

Met nog een kwartier te spelen strafte invaller Duarte een verdedigingsfout af, waardoor hij zich een vrije doorgang op doel verwierf. Duarte hield het hoofd koel en zette zijn team op een 2 – 1 voorsprong.  Volendam had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd, ging op zoek naar de gelijkmaker maar wist het doel, mede door attent handelen van Martijn de Zwart, niet meer te vinden. Daar konden de laat ingebrachte wissels bij Volendam geen verandering meer in brengen. Aanvoerder Pieter Jonk kon de dreigende nederlaag maar slecht verwerken. Aan het slot van de wedstrijd ging hij in no-time twee keer in de fout, beide malen ten koste van geel waardoor hij vlak voor tijd alvast de douche mocht gaan opzoeken.