Quick Boys bekert verder na zege bij BMT (1-3)

In Den Haag won Quick Boys, dat met een sterk gewijzigd elftal de wedstrijd begon, na een 0–0 ruststand met 1-3 van zondagtweedeklasser BMT. Daarmee plaatste Quick Boys zich voor de volgende ronde van de districtsbeker.

Quick Boys kwam goed uit de startblokken. Binnen vijf minuten waren er twee loepzuivere doelkansen voor de blauwwitten. Zowel Thomas de Vries als Yuri Guijt wisten de kansen niet op waarde te schatten. Quick Boys manifesteerde zich al snel als de bovenliggende partij en er werden meerdere doelkansen gecreëerd. Men wist nog niet tot scoren te komen tegen de zondagamateurs, die zich focusten op de verdediging om de schade beperkt te houden.

Met de rust in zicht verhoogde Quick Boys de druk op het doel van de tegenstander die in die fase, in de overigens sportieve wedstrijd, veel overtredingen nodig hadden om Quick Boys te stuiten. Dat leidde tot meerdere vrije schoppen net buiten het strafschopgebied, die zonder schade voor BMT zouden blijven. Vlak voor de rust zou BMT de eerste gevaarlijke doelkans te forceren, Melih Bayhan had meer rendement uit die doelkans moeten halen. Daardoor gingen de ploegen met de brilstand op het scorebord aan de thee.

Na de rust verscheen Yordi Teijsse in het veld als vervanger van Yuri Guijt. Een paar minuten na rust moest een doelpoging van Melih Bayhan uit een hoekschop van de doellijn worden weggewerkt, waardoor BMT niet op voorsprong kwam. Daarna stelde Quick Boys orde op zaken. Vanaf de rechterflank wist Robert Steemers Yordi Teijsse te bereiken, die de bal vervolgens simpel in het doel kon schuiven. Die voorsprong smaakte naar meer. Weer werd vanaf de rechterflank, nu na een pass van Henry Opoku, Yordi Teijsse bereikt, die ditmaal de bal naast kopte.

Na een kwartier spelen verhoogde Thomas de Vries de voorsprong naar 0–2, toen hij doelman Dogukan Boyla koppend verraste. Een paar minuten later verhoogde De Vries de voorsprong naar 0–3. Jerghinio Sahadewsing legde vanaf de achterlijn de bal terug op De Vries, die in staat werd gesteld zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Daarna was het Quick Boys dat de klok sloeg, maar het vizier stond niet op scherp bij de blauwwitten, waardoor een verdere verhoging van de voorsprong uitbleef. In de slotminuut kreeg BMT wegens hands nog een strafschop toegewezen. Hoewel doelman Raynmon Kuypers in de goede hoek lag, moest hij toch zijn meerdere erkennen in Melih Bayhan, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1–3 overwinning voor Quick Boys.

Opstelling Quick Boys: Kuypers, Opoku, Ruijter, Guijt (Teijsse), Hoek, Steemers, de Vries,  A Cohen ©,van der Plas, Sahadewsing (Ruwaard), Ravensbergen