Quick Boys blijft winnen (UPDATE: met samenvatting Quick Boys-TV)

Sportlust’46 – Quick Boys 0 – 3

Met de rust in zicht kwam Quick Boys op voorsprong, pas laat in de tweede helft werd de smalle marge verdubbeld. In de extra tijd werd de uitslag bepaald op 0 – 3.

Quick Boys leek een goede start te hebben. Al in de beginfase waren er prima mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst leek Mohamed el Osrouti op aangeven vanaf de linkerflank van Jerghinio Sahadewsing dicht bij de openingsgoal. Even later maakte Delano a Cohen, weer vanaf de linkerflank, een actie waaruit hij Yordi Teijsse wist te bereiken die in een keer de bal het doel in trachtte te werken maar naast het doel mikte.

Daarna zou ook Sportlust’46 zich laten gelden. Eerst kon Sercan Kurdal hard op doel uithalen, hij zag zijn doelpoging gekeerd worden door Martijn de Zwart. Kort hierop werd Stefan Rijsdam in stelling gebracht. Ten koste van een hoekschop verwerkte de keeper van Quick Boys deze doelpoging. Ruim halverwege de eerste helft had Maarten Cieremans voor Sportlust’46 meer rendement moeten halen uit de hem geboden doelkans, doelman De Zwart wist de matige inzet te keren.

Beide partijen deden maar weinig onder voor elkaar. Quick Boys zag geen mogelijkheid de defensie van de tegenstander in de problemen te brengen. Het verschil in de stand op de ranglijst was voorlopig niet zichtbaar. Beide tegenstanders wisten geen doelkansen te forceren. Met de rust in zicht kwam Quick Boys onverwacht op voorsprong via een bijzonder fraaie aanval. Op aangeven van Henry Opoku kreeg Jerghinio Sahadewsing de bal en schoof deze beheerst langs doelman Fabian Jaarsveld.

Direct na de rust leek Sportlust’46 de schade al te herstellen toen Luke Molkenboer op aangeven van Martijn Jansen een doelpoging kon wagen maar de bal in het zijnet plaatste. Kort daarop dacht Quick Boys de marge te verdubbelen toen Dennis van der Plas uit een hoekschop van Jerghinio Sahadewsing het doel trof. Op aangeven van zijn assistent annuleerde arbiter Van Wijk de score.

Quick Boys kende daarna een mindere fase. Sportlust’46 drong aan om de score weer gelijk te trekken maar faalde in de afronding waardoor de stand ongewijzigd bleef. Met nog een kwart van de wedstrijd te spelen liet Quick Boys zich weer gelden op de speelhelft van Sportlust’46. Eerst zag Mohamed el Osrouti zijn doelpoging op aangeven van Robert Steemers gekeerd worden door Fabian Jaarsveld. Kort hierna werd El Osrouti naar de kant gehaald, Jaap van der Plas was zijn stand-in. Ook Yordi Teijsse waagde op aangeven van Robert Steemers nog een doelpoging, de doelpoging van Teijsse strandde. Met nog ruim vijf minuten te spelen loodste Delano a Cohen Quick Boys eindelijk in veilige haven. Doelman Jaarsveld had geen antwoord op het snoeiharde afstandsschot van A Cohen.

Hierna wisselde de winnende coach Zoutman nog twee keer. Jerghinio Sahadewsing en Robert Steemers  werden naar de kant gehaald voor Thomas de Vries en Jim Gillissen. De laatste maakte daarmee zijn debuut in de blauwwitte hoofdmacht in competitieverband. Sportlust’46 had de moed opgegeven terwijl Quick Boys nog niet verzadigd was. In de extra tijd bepaalde invaller Thomas de Vries op aangeven van Henry Opoku de uitslag op 0 – 3.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, El Osrouti (Jaap van der Plas), Hoek, Teijsse, Steemers (Gillissen), Dennis van der Plas, A Cohen (c), Sahedewsing (Thomas de Vries) Ravensbergen.

45. 0-1: Sahadewsing

81. 0-2: A Cohen

90. 0-3: De Vries

Geel: Opoku