Quick Boys delft onderspit tegen DVS’33

DVS’33 – Quick Boys 3-1
Quick Boys raakte in deze wedstrijd haar ongeslagen status kwijt. De gastheren kwamen al snel heel gelukkig op voorsprong, die op slag van rust naar 2 – 0 werd verhoogd. Halverwege de tweede helft scoorde Quick Boys de aansluitingstreffer, kort hierna werd de uitslag bepaald op 3 – 1.

Van acquit zette Quick Boys DVS’33 onder druk maar kreeg een tegenvaller te verwerken toen DVS’33 uit de eerste aanval op voorsprong kwam. Een ongelukkige terugspeelbal werd door invaller-doelman Ruben van der Does met de handen beroerd. Zonder dat Quick Boys maar enig voordeel uit deze spelsituatie leek te hebben werd de actie door arbiter Kooij met een vrije trap bestraft. Ondanks een overvolle doelmond wist Edmund Mijnheer toch dat gaatje te vinden om de bal in het doel te laten belanden.

Quick Boys had enige tijd nodig om deze teleurstelling te verwerken maar werd na ruim tien minuten spelen gevaarlijk in de wedstrijd toen Jaap van Duijn vanaf de linkerflank  Harry Zwarthoed in stelling kon brengen die de bal net naast het doel plaatste. Een paar minuten later weer een vloeiende actie van Jaap van Duijn waarbij weer Harry Zwarthoed in stelling werd gebracht die de bal ditmaal rakelings over het doel kopte.

Hoewel DVS’33 zich regelmatig liet gelden,  Ruben van der Does was attent bij een actie van de vrijstaande Frank Smeding, had Quick Boys zich in de loop van de wedstrijd ontwikkeld tot de bovenliggende partij maar had moeite met het vinden van afspeelmogelijkheden en bleef zich stuk lopen op de stugge verdediging van DVS’33 die met snelle counters op zoek bleef naar een verhoging van de voorsprong. Op slag van rust wist DVS’33 de voorsprong naar 2 – 0 te verhogen door een doelpunt van Ali El Haddadi die een loepzuivere voorzet vanaf de linkerflank van Roald de Vries onhoudbaar langs doelman Van der Does het doel inwerkte.

Na de rust kwamen beide teams in ongewijzigde vorm terug in het veld. Weer trachtte Quick Boys druk op het doel van DVS’33 te zetten, de beste doelkansen waren voorlopig voor de thuisploeg  die meerdere afstandsschoten net naast het doel zagen verdwijnen.

Na ruim tien minuten spelen bracht coach Ted Verdonkschot de eerste twee wissels in zijn team. Thom de Vries, vervanger voor de geblesseerde Jeroen Ketting, en Anton den Haan werden naar de kant gehaald voor Derek van der Plas en Jaap van der Plas, Joost Kuhlmann ging in de spits spelen. De blauwwitten hadden de hoop op een beter resultaat in deze wedstrijd nog niet opgegeven en kregen halverwege de tweede helft loon naar werken toen Harry Zwarthoed knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal langs doelman Daan Huiskamp het doel inwerkte: 2-1.

Quick Boys geloofde erin en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg een paar minuten later weer een tegenvaller te verwerken toen DVS’33 uit een tegenaanval de voorsprong  weer de marge van twee doelpunten wist te geven. Vanaf links plaatste Ali Akla een diagonaal schot op doel dat via de doelpaal het doel inging.

Met de later nog voor Maarten Woudenberg ingevallen Mike Ruijter Quick Boys zette alles op alles om tenminste een punt uit deze wedstrijd te halen maar slaagde daar niet meer in. De punten waren voor het jubilerende DVS’33 dat na deze wedstrijd evenveel punten heeft behaald als Quick Boys dat inmiddels in de achtervolging is op niet minder dan drie koplopers die allen een punt meer hebben behaald.