Zaterdag 18 juni deel 2 van de jubileum editie van het ING-toernooi en tevens de aftrap van de grootse feestweek. Ditmaal bezochten bijna 1.000 voetbalsters en voetballers Nieuw Zuid, ook deze dag was in 2 delen opgedeeld, een ochtend- en een middag toernooi. Doelstellingen voor deze dag bleven onveranderd in vergelijking met deel 1: lekker ballen, genieten van het spelletje, het weer en allerlei andere smakelijkheden. Voor hen die nog energie hadden, waren er deze dag een klimwand, trampolines een draaimolen en verschillende springkussens opgebouwd.

Anders dan twee weken geleden was het weer. De dag begon al goed en naar mate de dag vorderde liep de temperatuur op naar zo’n 24°C. Voor zowel toeschouwers als spelers was het niet zo’n heel groot probleem, er stond namelijk een verkoelend briesje en met een beetje goed insmeren en drinken was het wel uit te houden.
Ook had de organisatie voor elk team weer een tas met lekkers kunnen samenstellen dankzij de gulle bijdrage van de sponsors van het toernooi en door de rijkelijk stromende limo werd zowel het vocht- als het energiepeil op niveau gehouden.

Voor de vrijwilligers was het wel flink zweten geblazen, om met deze temperaturen achter de bar, de frituur of de vis-pan te staan valt niet mee. Maar toch stonden ze allemaal weer klaar om er een schitterende dag van te maken, daarom via deze weg een speciale “shout-out” aan het visbakteam, het barpersoneel, scheidsrechters en de organisatie. Zonder de inzet van deze mensen had dit toernooi niet plaats kunnen vinden.

Lopende de dag verschanste ouders en supporters zich op het terras en genoten van een biertje en een gebakken visje terwijl hun kroost zich vermaakte op alle aanwezige speeltoestellen. Aan het einde van de dag uiteraard weer de grootse prijsuitreiking. Dit was weer een ware happening, van alle teams werd de eindstand in de poule genoemd waarna de teams van de tribune werden geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. Vervolgens de hoofdtribune weer op om gehuldigd te worden op het bordes en zo had ieder team hun eigen  ‘walk of fame’.


Zo ging ook deze editie weer de boeken in als een geslaagd toernooi voor jong en oud.

Foto’s ochtend Toernooi:

Veld 1
Veld 2
Veld 4
Veld 5
Prijsuitreiking

Foto’s middag Toernooi:

Veld 1
Veld 2
Veld 4
Veld 5
Prijsuitreiking

Foto’s sfeer:

Sfeerbeelden

Het ING-Toernooi bedankt, mede namens alle deelnemers, de sponsors