Quick Boys overtuigt tegen Noordwijk

Natuurlijk was de competitie vóór de thuiswedstrijd tegen Noordwijk pas vijf rondjes onderweg. Dus nauwelijks een duel waarin het voor Quick Boys ‘erop of eronder’ zou worden. Toch zullen velen rondom de club het vooraf wel zo hebben gevoeld. Dankzij een bijzonder teleurstellende seizoensstart, waar afgelopen week ook nog eens een pijnlijke bekernederlaag overheen kwam.
De derby tegen Noordwijk op Nieuw Zuid bleek precies het juiste middel te zijn om weer wat kleur op de wangen te toveren. Mede dankzij een hattrick van Darren Maatsen won Quick Boys overtuigend met 4-2.

De eerste helft was duidelijk voor de blauw-witten. Een matig Noordwijk kwam er vanaf het allereerste fluitsignaal nauwelijks aan te pas. Quick Boys speelde geconcentreerd en aanvallend. Al snel kwamen er kansjes, voor Bekooij en Runderkamp. Daarna had Ket een gevaarlijke vrije trap in huis en moest keeper Jansen redding brengen op een kiezelhard schot van Runderkamp. Lewis bediende Van den Ban, maar diens schot miste richting. Even later kreeg de keeper geen vat op een voorzet van Lewis. Bekooij had ineens een leeg doel voor zich, maar kopte over.

Toch kon een goal niet uitblijven. En in de 25e minuut was het dan ook raak. Runderkamp wist met een mooie pass Maatsen vrij voor de keeper te zetten. De aanvaller maakte het koelbloedig af: 1-0. Een kwartier later waren dezelfde drie hoofdrolspelers betrokken bij het volgende doelpunt voor Quick Boys. Dit keer keerde doelman Jansen een schot van Runderkamp en scoorde Maatsen uit de rebound. In de 2-0 stand kwam tot de rust geen verandering.

Na de thee leek de ploeg van Grünholz in eerste instantie op dezelfde voet door te gaan. Al snel kwam Lewis tot een schot, dat rakelings over ging. Even later leek Bekooij te gaan scoren met een kopbal. De keeper was geklopt, maar ook hier ging de bal net over het doel. Maar de goal viel aan de andere kant, vanuit het niets. Roshanali bracht Noordwijk wat gelukkig op 2-1, in de 56e minuut. Anders dan een week eerder liet Quick Boys zich hierdoor niet van de wijs brengen. Drie minuten later werd het verschil alweer op twee doelpunten gebracht. Opnieuw was daar een heerlijke pass van Runderkamp en ook deze keer wist Maatsen koel af te ronden. De ijverige en sterk spelende Runderkamp was in dit duel duidelijk in zijn element. Hij wist na een hele knappe actie van Bekooij de 4-1 op het bord te brengen in de 68e minuut.

Noordwijk was in de loop van de wedstrijd steeds opportunischer gaan spelen. Vaak werd het middenveld overgeslagen en de lange Wendt door de lucht gezocht. Bij vlagen had de defensie van Quick Boys het daar lastig mee. En in de 72e minuut was het ook succesvol, want De Winter maakte de 4-2. Verder liet Quick Boys het niet komen. De grootste kans in het vervolg was nog voor Van Haaren, die van dichtbij overschoot na goed terugleggen van Bekooij.

Zo konden de blauw-witten eindelijk weer drie punten bijschrijven. De spelers vierden hun feestje met de aanhang en Darren Maatsen werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (c), Jan-Willem Kamp, Fernando Lewis (86. Sylvano Comvalius), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij (86. Sem van Duijn), Mike van den Ban (77. Ricky van Haaren), Darren Maatsen (89. Levi van Duijn), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Niall Raben, Nick Runderkamp

Startopstelling Noordwijk: Jansen, Bouwman, Reynaers, Roshanali, Van Oosten, Van der Zalm, Overvliet, Van de Boogaard, Bosma, Wendt (c), Rietveld